Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Komoly következményei lesznek a Bayern párizsi vereségének

Rummenigge nem megy el szó nélkül a 0-3 mellett, Ancelotti elmondta, miért maradt ki Robben és Ribéry.

Carlo Ancelotti, a Bayern München vezetőedzője szerint csapata, a Bayern München elveszítette a támadójáték és a védekezés közötti egyensúlyt, miután már a második percben gólt kapott a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai játéknapján.

– Úgy terveztük, hogy irányítani fogjuk a játékot, kihasználjuk a labdabirtoklás előnyeit, ezért volt több emberünk a középpálya közepén – nyilatkozta a 3-0-ra elveszített mérkőzés után a német csapat olasz szakvezetője, aki taktikai okokkal magyarázta, hogy kihagyta a kezdőből Arjen Robbent és Franck Ribéryt.

Ezt olvastad már?
Simeone elmondta, miért kaptak ki a Chelsea ellen
Fotó: Peter Kneffel/DPA/Europress

– Minden meccsen nagyszerű játékosok ülnek a kispadunkon, ilyen egy nagy klub élete. A döntéseket nekem kell meghoznom, ez a munkám – magyarázta.

Ancelotti hozzátette, miután Dani Alves már a második percben vezetéshez juttatta a párizsiakat, kénytelenek voltak többet támadni, ezáltal felborult az egyensúly a játékukban.

– Neymar, Mbappé és Cavani nagyon veszélyes, ráadásul ha van területük megmutatni, mit tudnak, még nehezebb féken tartani őket – nyilatkozta.

Az első hazai gól után, az első félidő jelentős részében a Bayern játszott mezőnyfölényben, újabb gólt viszont ismét a hazaiak lőttek: Kylian Mbappé passza után Edinson Cavani talált a kapuba. A második játékrészben a nyáron rekordösszegért szerződtetett Neymar is eredményes volt, így a PSG simán szerezte meg a három pontot.

Karl-Heinz Rummenigge, a német klubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója kijelentette, következményei lesznek a vereségnek, de részleteket nem árult el arról, ez pontosan mit jelent.

Fotó: Peter Kneffel/DPA/Europress

– Azt hiszem, ez annyira keserű vereség, hogy mindenképpen beszélnünk kell róla, elemeznünk kell, és egyértelmű következményekkel kell járnia. Azt hiszem, amit ma este láttunk, az nem a Bayern München volt – nyilatkozta csalódottan.

Rummenigge leszögezte, a csapatnak mihamarabb vissza kell térnie a korábbi szintre, és olyan jól kell teljesítenie, ahogyan az elmúlt években az európai porondon és Németországban is tette.

A hazaiak vezetőedzője, Unai Emery elmondta: boldog, mert taktikailag elég rugalmasak ahhoz, hogy a Bayernhez hasonló élcsapatokkal is felvegyék a versenyt.

– Nagyon jól alkalmazkodtunk a játékhoz, amelyet ezúttal labda nélkül is irányítottunk, ez jót jelent a jövőre nézve – mondta a spanyol tréner. Hozzátette: nagyon jól védekeztek, és a három támadójátékosuk nagyszerűen teljesített, hiszen volt elég területük.
A második forduló után hatpontos PSG edzője kifejtette, a céljuk immár a csoportgyőzelem a BL-ben.

Olvasói sztorik