Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Nem kegyelmezett a kluboknak az UEFA a BL- és EL-balhék után

Kemény büntetéseket szabtak ki.

Több Bajnokok Ligája- és Európa Liga-találkozót is balhé árnyékolt be, ezen eseményeket vizsgálta az európai szövetség (UEFA) az elmúlt héten. A fegyelmi bizottság pénteken hirdette ki a vizsgálatok után kiszabott büntetéseit.

Olvastad már?
Sallai lehet az APOEL BL-csodafegyvere

A Maribor – Szpartak Moszkva (1-1) meccsen történt esetek miatt – az orosz szurkolók tárgyakat dobáltak a pályára és pirotechnikai eszközöket használtak – a vendég csapatot 60 ezer eurós bírsággal sújtották, ráadásul a klub nem értékesíthet jegyeket a következő idegenbeli BL-meccsére (Sevilla–Szpartak).

Az Arsenal–Köln (3-1) EL-mérkőzés egyórás késéssel kezdődött a vendég német szurkolók stadion körüli balhéi miatt. Az esetet tovább vizsgálja az UEFA szakértő bevonásával – a Köln négy, az Arsenal egy pontban szegte meg a szabályokat az előzetes vizsgálatok szerint.

A kölni szurkolók miatt bűnhődhet a két érintett klub Fotó: Twitter

A Liverpool–Sevilla (2-2) BL-meccsen a vendégek vezetőedzőjét, Eduardo Berizzót a lelátóra zavarta a játékvezető, miután a tréner eldobta a labdát. A szakvezető egymeccses eltiltást kapott – a Maribor ellen nem ülhet a padra.

Az Everton – Hajduk Split (2-0) EL-selejtezőn a hazai szurkolók tárgyakat dobáltak a pályára, míg a vendég horvátok hasonló vétség mellett még a pályára is berohantak, ráadásul törtek-zúztak a lelátón. Emiatt a vendégek 40 ezer eurós bírságot kaptak, ráadásul a károkat is meg kell téríteniük. Az Everton 10 ezer eurót kell, hogy befizessen az UEFA számlájára.

Több másik eset is függőben van még, így a Celtic–PSG pályára berohanó szurkolójának balhéja is – a következő fegyelmi tárgyalást október 19-én tartja az UEFA.

Olvasói sztorik