Bajnokok Ligája

BL-ütközet: bombaformában lévő sztárcsatár készül Gulácsi ellen

Mbappé ugyan távozott, de a Monaco klasszisa 58 percenként szórja a gólokat.

A Bajnokok Ligája 2017–2018-as csoportkörében két magyar játékos sikeréért szoríthatunk. Sallai Roland és az APOEL Nicosia a H-jelzésű kvartettben kezdi meg szereplését, míg Gulácsi Péter és az RB Leipzig a G-csoportban lesz érdekelt.

Ezúttal kicsit közelebbről vesszük szemügyre, hogy csoportkörös debütálásként milyen feladat várhat a 27 éves magyar hálóőrre a legrangosabb európai kupasorozat első tétmeccsén. Mint ismert, a lipcseiek ellenfele szerdán az AS Monaco lesz, Gulácsiék élvezhetik majd a hazai pályán előnyét.

Gulácsi Péter még egy percet sem hiányzott a lipcsei kapuból Fotó: Getty Images

A hercegségbeliek a mögöttünk hagyott szezonban nemcsak a bajnokságban remekeltek és nyertek bajnoki címet, de a BL-ben is eljutottak az elődöntőig, ahol végül a Juventus állította meg őket. A nagy menetelésben elévülhetetlen érdemei voltak a köztudatba szinte a semmiből berobbanó Kylian Mbappénak, aki (minden sorozatot figyelembe véve) huszonhat góllal és tizennégy gólpasszal zárta az idényt.

Mbappé távozott, Falco viszont maradt a Monacónál Fotó: Europress/AFP

Gulácsinak a francia csúcstehetségtől már nem kell tartania, hiszen azóta a PSG-be igazolt, de több, jó formában lévő játékos így is arra készül, hogy borsot törjön az orra alá.

Mutatjuk a TOP5 legjobb formában lévő Monaco-játékost:

Mbappé távollétében a csatársorban újfent Radamel Falcao került előtérbe, a rutinos kolumbiai pedig elképesztő formát mutat. Öt bajnoki mérkőzésen már hét gólnál jár, mindez azt is jelenti, hogy 58 (!) percenként veszi be az ellenfél hálóját.

A 31 éves csatár mellett nem árt odafigyelni Kamil Glikre sem, a belsővédő öt mérkőzésen már kétszer eredményes volt, de kiosztott két gólpasszt is. Elsősorban a pontrúgásoknál kelthet veszélyt a szintén védőjátékos Jemerson, a bajnokságban kétszer iratkozott fel a gólszerzők közé.

A 21 éves csatár, Adama Diakhaby nyáron érkezett a Monacóba, a bajnokságban egy gól és két gólpassz a mérlege, míg Fabinho neve mellett egy-egy gól, illetve gólpassz szerepel.

Az AS Monaco legeredményesebb játékosai a a 2017–2018-as szezonban:

Radamel Falco – öt mérkőzés, hét gól
Kamil Glik – öt mérkőzés, két gól, két gólpassz
Jemerson – öt mérkőzés, két gól
Adama Diakhaby – négy mérkőzés, egy gól, két gólpassz
Fabinho – öt mérkőzés, egy gól, egy gólpassz

A Monaco négy győzelemmel kezdte a bajnokságot, ám hétvégén sima, 4-0 vereséget szenvedett a Nice vendégeként.

Az első bajnoki fordulót leszámítva (akkor Mbappé még a monacóiak igazolt játékosa volt) a csatársorban kezdőként rendre a Falcao – Diakhaby páros kapott lehetőséget, helyükön csereként több ízben Youri Tielemans (1996) és Guido Carrillo (1991) jutott szóhoz – ám mindkét csatár még adós a gólokkal.

Jó szériában a lipcseiek

Gulácsi Péter a lipcseiek négy tétmérkőzéséről még egyetlen percet sem hiányzott. A kupameccset (0-5) kapott gól nélkül hozta le, míg a bajnokságban a Schalkétől (2-0) ugyan vereséget szenvedtek, de a Freiburg (4-1), majd a Hamburg (0-2) ellen már győztes csapat tagja volt, csupán egy gólt kapott.

Gulácsi Péter korábban még nem lépett pályára a Bajnokok Ligája csoportkörében, ahol tehát szerdán debütálhat. A magyar hálóőr a 2017–2018-as szezonban négy tétmérkőzés háromszor volt győztes csapat tagja; három gólt kapott, kétszer pedig nullázott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik