Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Lesz meglepetés? Kemenes szerint ezek a csapatok lesznek harcban a BL-trófeáért

Triplázik a Real Madrid? Feltámadnak az angolok? Mire lehetnek képesek a magyarok a Bajnokok Ligájában? Esélyt latolgattunk.

Kedden végre kezdetét veszi az első számú nemzetközi kupasorozat, azaz útjára indul a labda a Bajnokok Ligája csoportkörében. Rengeteg világsztár és halálcsoport is színesíti a felhozatalt, valamint két honfitársunknak, Gulácsi Péternek és Sallai Rolandnak is szurkolhatunk a főtáblán. De, vajon mely együttesnek lesz esélye a végső győzelemre? Erre a kérdésre kerestük a választ a Budaörsi SC kapusával és a Sport TV szakértőjével, Kemenes Szabolccsal.

Ez a nem semmi!
Kiszivárgott, hogy búcsúzott Morata Madridban

– A Real Madridot mindenképpen ide venném, hiszen az átigazolási időszakban sikerült megőrizniük a stabilitásukat – kezdte a hálóőr. – Igaz elengedtek néhány játékost a „B”csapatból, akikkel nagyon jól megtalálta az egyensúlyt Zidane az előző szezonban, hiszen az első csapat BL-t, a második pedig bajnokságot nyert. Első blikkre így azt látom, hogy kevésbé tud majd rotálni a francia tréner, de ennek ellenére a Real mindig esélyes a végső győzelemre. A szezon eleji forma alapján a Barcelona is megnyerheti a BL-t, Messinek újra kedvett kapott a játékhoz, stabilak hátul, igaz eddig nem játszottak topcsapatok ellen a bajnokságban. Kíváncsi vagyok, hogy az angolok közül melyik csapat fog nagyot villantani, de egy biztosan fog. Meggyőző eredményekkel és játékkal indultak a bajnokságban és jól erősítettek a nyáron. Ha a szívemre hallgatok, akkor a Manchester Unitedet mondanám, de az szinte biztos, hogy a Manchester City, Chelsea, MU, Liverpool négyes közül valamelyik beleszól a végén a harcba.

Triplázhat a Real Fotó: Europress/AFP

– A Paris Saint-Germain nagyot nyert azzal, hogy két riválisától sikerült igazolnia két nagyágyút Neymar és Mbappé személyében, közben pedig meg tudta tartani legnagyobb értékeit – folytatta Kemenes. – Brutális támadójátékot mutattak az eddigi francia bajnokikon. Egy szó mint száz, ha csak két csapatot kellene kiemelnem, akkor a Real Madridot és a PSG-t mondanám a végső győzelem legnagyobb esélyesének.

– A Bayern Münchent nem venném ide, ők egyelőre nem néznek ki jól, és nekem az előző évadban sem tetszett a játékuk. Nem vagyok biztos abban, hogy az Atlético Madridban van-e annyi, hogy az előző szezonokhoz hasonlóan kiemelkedőt nyújtsanak. Talán már elfáradtak, fizikálisan és mentálisan is megterhelő az a játék, ami rájuk jellemző – elemezte a két csapat helyzetét a korábban a ciprusi Etnikoszban és Ermiszben is megforduló játékos.

Gulácsiért is szoríthatunk a BL-ben Fotó: Europress/AFP

Kemenes végül kitért a két magyaros csapatra is. A Gulácsi Péter vezette RB Leipzig a Monaco, a Porto és a Besiktas ellen harcol, míg a Sallai Roland fémjelezte APOEL-re a Real Madrid, a Tottenham és a Dortmund vár.

– Sok jóra nem számíthat az APOEL, habár naprakészen követem a ciprusi focit és nem véletlen az, ami náluk történik. Már nem először kvalifikálják magukat a csoportkörbe az utóbbi néhány évben. Az Európa Ligába pedig bejutott az Apollon, a ciprusi foci sajnos már réges régen a magyar előtt jár. Sallaiék sajnos azonban szerencsétlenek voltak a sorsolásnál, még a csoport harmadik helyére sem fognak odaérni. Ellentétben Gulácsiékkal, akik szerencsésnek mondhatják magukat, akár még csoportelsőként is továbbjuthatnak, de az szinte biztos, hogy a legjobb tizenhat között lesznek – zárta az esélylatolgatását Kemenes Szabolcs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik