Allegri rémálomról, Zidane lenyűgöző szezonról beszélt a BL-döntő után

A Juventus- és a Real-edző nyilatkozata.

A Real Madrid a szoros első félidő után felőrölte a Juventust a Bajnokok Ligája-döntőben. A cardiffi finálé 4-1-es spanyol sikerrel zárult, így Zinédine Zidane, a címét megvédő együttes vezetőedzője érthetően nagyon boldogan nyilatkozott a meccs után.

– Hihetetlenül boldog vagyok. Lenyűgöző szezonon vagyunk túl, jobbról nem is álmodhattunk volna. Bajnokságot nyertünk az utolsó fordulóban, és már az is nagy bravúr, hogy egymás után kétszer bejutottunk a BL-döntőbe – amit megint megnyertünk. Csapatként remekül funkcionáltunk, az első félidő nehéz volt, de a másodikban egyértelműen fölényben voltunk. Nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelünket, és megnyertük a meccset. A szünetben azt mondtam a játékosaimnak, hogy játsszák továbbra is azt, amit játszottak az első félidőben, csak több energiát tegyenek a letámadásokba és a passzokba, ezzel múltuk felül ellenfelünket a második félidőben. A passzok és a mozgások fantasztikusak voltak – sosem könnyű egy Juventusnak négy gólt lőni – mondta Zidane, aki nagyon hálás a madridi vezetőknek azért, hogy lehetőséget kapott egy remek játékoskeret irányítására. A csapatkohézió kiváló, ennek köszönhető ez a siker.

Massimiliano Allegri, az olaszok mestere is elismerte: a második negyvenöt perc egyértelműen a Realé volt.

– Először is gratulálok a srácoknak ezért a szezonért – rendkívüli idény volt. Bajnokságot, kupát nyertünk, és a BL-döntőig jutottunk, köszönettel tartozom nekik ezért. Gyönyörűen játszottunk az első félidőben, a másodikban viszont gyorsabb lett, jobban nyomott a Real, ezt már nem bírtuk el. A labdarúgás rémálom tud lenni: Pjanic és Casemiro lövése is megpattant, de csak az egyikből lett gól – utalt Allegri a Real harmadik góljára. – Sohasem gondoltam, hogy mi vagyunk az esélyesek. A Real nem véletlenül jutott el idáig, óriási játékosok alkotják a keretét. Ma kiválóan védekeztek, nem volt könnyű dolga a támadóinknak. Az első félidőnk remekül sikerült, a második bekapott gól után viszont meccsben kellett volna maradnunk. Alakítottunk is ki helyzeteket, de nem sikerült belőni azokat – jegyezte meg az olaszok mestere, aki szerint még van mit tanulni: mikor kell gyorsítani vagy éppen lassítani a játékot.

Allegri végül elmondta: Buffon és Barzagli is marad a következő idényre is, ez sokat jelent a klubnak, és a következő szezonban is megtesznek mindent a minél jobb szereplésért.