Bajnokok Ligája

Legjobb védelem vs. brutális támadósor

A Juventus veretlenül, míg a Real Madrid egyetlen zakóval jutott el a Bajnokok Ligája cardiffi döntőjéig. A spanyolok történelmet írnának, ám a „zebrákat” sem szabad lebecsülni.

A Juventus veretlenül, míg a Real Madrid egyetlen vereséggel jutott el a fináléig, ahol a legjobb támadósor és a legjobb védelem áll majd szemben egymással, hiszen az olaszok 12 mérkőzésükön mindössze három (!!!) gólt kaptak, míg a címvédő spanyolok 32 – három a Bayern elleni negyeddöntő hosszabbításában esett – alkalommal találtak az ellenfelek kapujába. A torinói gárda lehet a hatodik a BL-történelemben – s a Manchester United 2008-as sikere óta az első -, amely veretlenül hódítja el a trófeát. Mindkét csapat a hatodik BL-döntőjében lép pályára, e tekintetben pedig beérik a rekorder AC Milant.

Ami a finálékat illeti, a madridiak hibátlanok, hiszen mind az öt eddigi döntőjüket követően győztesen hagyták el a pályát, a Juventus viszont – bár szintén ötször állt a végső siker kapujában – az elmúlt négy alkalommal elbukott. Legutóbb a 2015-ös berlini döntőben a Barcelonával szemben maradt alul a torinói együttes.

Bár sokan reménykedtek abban, hogy ott lehet a csapatban, Zidane kezdőjében nem kapott helyet Bale – a kispadon viszont ott van a walesi klasszis.

A két kezdőcsapat

JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Chiellieni, Bonucci, Sandro – Pjanic, Khedira – Alves, Dybala, Mandzukic – Higuaín.
REAL MADRID: Navas – Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal – Casemiro, Modric, Kroos, Isco – Benzema, Ronaldo.

Olvasói sztorik