Bajnokok Ligája

„A Juventus nyeri a Bajnokok Ligáját, Buffon az Aranylabdát”

Az Atlético Madrid klasszisa, Antoine Griezmann szerint.

Az már két hete eldőlt, hogy az Atlético Madrid trófea nélkül zárja az idei szezont, hiszen a Spanyol Kupa után a Bajnokok Ligájában is az elődöntőben búcsúztak a Matracosok, míg a bajnokságban tisztes távolságból követik a Real Madrid-Barcelona duót Diego Simeone fiai. Antoine Griezmann, a csapat klasszisa csalódott is az eredmények miatt, mégis úgy gondolja, ha már ki kellett esniük a legrangosabb európai kupasorozatból, jobb hogy nem a döntőben szenvedtek vereséget, ahogy az elmúlt három szezonban kétszer is – végül a csatár azt a véleményét sem rejtette véka alá, hogy szerinte ki nyeri meg az idei, cardiffi finálét:

– Nem nyertünk címeket, pedig nyilvánvalóan ez volt a célunk, emiatt természetesen csalódott vagyok. A bajnokságban ugyanakkor elértük a célunkat, megszereztük a harmadik helyet, így leginkább csak a kupasorozatok miatt búslakodhatunk – igazán kár, hogy az elődöntőkben elbuktunk. Ezek viszont nem fájnak annyira, mint egy elvesztett döntő: ott már kézzelfogható közelségben van a trófea, látod, érzed hogy a tiétek lehet, majd veszítetek…ami pocsék érzés. A BL-döntő? Szerintem a Juventus fog nyerni Cardiffban, ennek köszönhetően pedig Gigi Buffoné lesz az Aranylabda – tippelte Griezmann.

Ha bejön a francia támadó megérzése, a Juventus 1996 után nyerhet újra BL-t, míg a legendás hálóőr Cristiano Ronaldo és Messi 2008 óta tartó egyeduralmát törheti meg az Aranylabda-szavazáson – és Lev Jasin után a második kapus lehet a történelemben, aki elnyeri ezt az elismerést.

Olvasói sztorik