Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Zidane: Nem a Real Madrid az esélyes a BL-döntőben

A francia mester különleges fináléra készül a Juventus ellen.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Real Madrid ugyan 2-1-es vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában a BL-elődöntőben, ám a királyi gárda 4-2-es összesítéssel így is készülhet a cardiffi fináléra, ahol a Juventusszal találkozik. A szerdai elődöntő után a Real mestere így nyilatkozott.

– Nem mi vagyunk a döntő esélyesei – így Zidane. A mostani Juventus ellen nagyon nehéz gólt szerezni, miközben nem csak védekezésben erősek a torinóiak. Támadásban is kiváló kvalitású játékosok alkotják az olasz keretet. Még profi játékosként a Juventusnál váltam férfivá és jobb játékossá. Egy nagyszerű klubról beszélhetünk, ez tény. Különleges lesz számomra ellenük vívni a finálét, hiszen a Juventusnak még mindig helye van a szívemben. Csodálatos döntőt várok, hasonló utat járt be mindkét együttes, a Juventus és a Real is nagyon megérdemelte a döntő kiharcolását. A cardiffi ütközetre még bőven van időnk felkészülni, most már csak a vasárnapi összecsapásra koncentrálunk, hiszen a Sevilla ellen fontos kilencven perc vár ránk a bajnokságban.

C. Ronaldo is beszélt a június döntő esélyeiről.

– A visszavágó előtt tudtuk, ha lövünk egy gólt, azzal kivégezhetjük az ellenfelet. Most már sokkal tapasztaltabb vagyunk, mint a korábbi években, és ezt az elődöntő visszavágóján meg is mutattuk. A döntőben minden megtörténhet, de úgy látom, csapatunk nagyon egyben van és erősek vagyunk. A játékosaink kiváló kondícióban vannak, igaz ez az alapemberekre és azokra is, akik kevesebbet játszanak.

Az Atlético Madrid trénere, Diego Simeone a búcsú ellenére pozitívan tekintett a jövőbe meccs utáni értékelése során.

– Az első huszonöt percben hihetetlen tempót produkáltunk, tökéletes volt a játékunk. Az első félidő végén Karim Benzema szenzációs megmozdulása viszont nagy bajba sodort minket… Nyertünk ugyan, közel álltunk célunkhoz, de végül álmunk szertefoszlott. Az első húsz-harminc percben olyan játékot mutattunk, hogy arra mindenki emlékezni fog. Csodálatos este volt a Calderonban, soha nem felejtjük ezeket a perceket. A fantasztikus szurkolóinkra pedig nincsenek szavak – így az argentin tréner.

Olvasói sztorik