Bajnokok Ligája bajnokok ligája

BL: az Atlético nyert ugyan, de a Real jutott a döntőbe

Negyed óra alatt két gólt lőttek Grizmannék, de Isco találatára már nem volt válasz.

Kapcsolódó cikkek

A Bajnokok Ligája szerdai elődöntőjében az Atlético Madrid hazai pályán fogadta a Real Madridot. A királyi gárda az első mérkőzésen háromgólos előnyre tett szert, ám a visszavágón hamar csökkent az előnye. A 12. percben Koke szöglete után Saúl Níguez volt eredményes (1-0), majd pár perccel később Varane szabálytalankodott Fernando Torresszel szemben a tizenhatoson belül és büntetőt rúghatott a házigazda. A tizenegyest Grizmann értékesítette (2-0), így negyed órányi játék után egy gólra csökkent a Real előnye.

Az első félidő hajrájában (42. perc) a Real Madrid szépíteni tudott: Benzema három Atléti-védőt fűzött be az alapvonalon, majd középre adott, Kroos lövését bravúrral még hárítani tudta Oblak, de Isco villámgyorsan csapott le a kipattanóra, a szlovén kapus ott már tehetetlen volt, 2-1. A szünetben összesítésben 4-2-es előnyt birtokolt a Zidane-csapat.

A fordulás után Modric lövésébe piszkált bele C. Ronaldo és talált a hálóba, de a török játékvezető les miatt nem adta meg a gólt – ekkor már a 70. percben jártunk. A hajrában az eredmény már nem változott, a Real Madrid 4-2-es összesítéssel jutott a cardiffi fináléba, ahol a Juventusszal találkozik.

Ronaldo lesen volt?

Videós összefoglaló a találkozó legfontosabb eseményeiről ITT.

Bajnokok Ligája, elődöntő (visszavágó, az első mérkőzésen: 0-3)

Atlético Madrid – Real Madrid 2-1 (2-1)
Madrid, Vicente Calderón Stadion. Játékvezető: Cakir (török)
Atlético Madrid: Oblak – Giménez (Thomas, 57.), Szavics, Godín, Filipe Luís – Koke (Ángel Correa, 75.), Gabi, Saúl Níguez, Carrasco – Torres (Gameiro, 57.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone
Real Madrid: Navas – Danilo, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro (L. Vázquez, 75.), Modric – Isco (Morata, 87.) – Benzema (Asensio, 75.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane.
Gólszerzők: Saúl Níguez (12.), Griezmann (15., tizenegyesből), illetve Isco (42.)
Továbbjutott a Real Madrid 4-2-es összesítéssel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik