Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Monaco: Szeretnénk még tovább álmodni

Allegri nehéz kilencven percre számít, miközben a monacóiak azt hangsúlyozzák: nyerni érkeztek Torinóba.

A Bajnokok Ligája elődöntőinek visszavágóira kerül sor kedden és szerdán. Az első nap a Juventus hazai pályán fogadja az AS Monacót, az olaszok az első mérkőzésen 2-0-s előnyre tettek szert idegenben. A találkozó előtt torinói oldalon Massimiliano Allegri mellett Giorgio Chiellini állta sajtó rendelkezésére.

– A triplázás? Ez nem olyan, amiről gondolkoznék – így a 32 éves olasz védő. Jelenleg csak az a célunk, hogy eljussunk a cardiffi BL-döntőbe. Aztán természetesen meg kell nyernünk a bajnokságot, illetve jöhet majd az Olasz Kupa döntője is. Mindig csak az előttünk lévő mérkőzésre koncentrálunk, a Monaco ellen kedden keményen kell megharcolnunk a továbbjutásért. A szurkolóink álmodozhatnak a triplázásról, nekünk azonban fókuszálnunk kell.

– A legnagyobb különbség a 2015-ös és a mostani csapat között, hogy már sokkal jobban felmérjük erősségeinket. Két évvel ezelőtt gyakorlatilag meglepődtünk, hogy ott lehettünk a berlini fináléban; akkor talán túlzottan tiszteltük a Barcelonát – nyilatkozta Chiellini.

Allegri a kétgólos előny ellenére nehéz kilencven percre számít.

– A Monacónak nincs veszítenivalója, nagyon szabadon játszhatnak, ez akár gondot is okozhat számunkra, hiszen számos kiváló képességű tehetségük van – főleg igaz ez a támadószekcióra. Agresszívan kell fellépnünk, otthon is nyerni szeretnénk. Monacóban néhány helyzetben hibáztunk, saját közönségünk előtt tehát még jobban kell játszanunk. Jó fizikai állapotban van a csapat, és pontosan tudjuk: kemény kilencven perc választ el minket Cardifftól. Megpróbálunk nyomást helyezni a Monacóra, és remélem, a játékosaim nem agyalják túl a pillanatnyi előnyünket – így olasz mester.

A vendégek részéről Djibril Sidibé, a Monaco védője nyilatkozott a kamerák előtt.

– Még mindig hiszünk abban, hogy továbbléphetünk az elődöntőből – nyilatkozta a 24 éves francia. Lehet, hogy az első mérkőzést elveszítettük, de készek vagyunk arra, hogy játszunk egy remek mérkőzést Torinóban. Eddig parádés szezon van mögöttünk, holnap pedig mindent beleadunk, hogy nyerjünk. Az első mérkőzésen elért eredmény miatt csalódottak voltunk, de továbbra is lelkes a csapat.

– Az összecsapást már nagyon várjuk, biztos vagyok abban, hogy remek lesz a hangulat a stadionban. A korábbi találkozókon már bizonyítottuk: képesek vagyunk több gólt rúgni, most is hiszünk ebben és az esélyben is. Készen állunk, hogy egy nagyszerű mérkőzést vívjunk a nagyon erős Juventus ellen – így Sidibé.

Természetesen Leonardo Jardimet, a Monaco szakvezetőjét is kérdezték az esélyekről.

– A Juventus az első mérkőzésen sok problémát okozott nekünk, éppen ezért több dolgon változtatni szeretnénk Torinóban – árulta el a 42 éves portugál szakvezető. Dani Alves legutóbb remek formát mutatott, de ez nem is meglepő, hiszen klasszis-játékos. Ha kedden le akarjuk győzni őket, a legjobb formánkat kell hozni, csak így lehet esélyünk a továbbjutásra. Falcaótól nagyszerű dolgokat várok, Mendy viszont jelenleg nincs százszázalékos állapotban, kockázatot jelentene a pályára küldése. Támadnunk kell, nincs mese! Ugyanakkor az előző mérkőzésen ugyanannyiszor lőttünk kapura, mint a Juve, csak éppen ők sokkal hatékonyabbak voltak. Az olasz csapat sokkal tapasztaltabb, mint mi, de legutóbb azért veszítettünk, mert nem használtuk ki lehetőségeinket. Holnap szeretnénk az álmunkat életben tartani, célunk a döntőbe jutás. A csapatom eddig teljesítményére hihetetlenül büszke vagyok – a keddi eredménytől függetlenül.

Olvasói sztorik