Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Higuaín óvatos, nehéz visszavágóra számít

A Juventus 621 percet nem kapott gólt a BL-ben. Buffon: úgy kell védenem, ha visszavonulok, a drukkerek legyenek szomorúak.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Gonzálo Higuaín duplájával a Juventus 2-0-s győzelmet aratott az AS Monaco otthonában a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

A vendégek mestere, Massimiliano Allegri így nyilatkozott a lefújás után.

– A srácok igazán remek játékot mutattak. A védelmünk tökéletesen működött, ami azért is bravúr, hiszen tudtuk, a Monaco támadószekcióját remek játékosok alkotják, akik hihetetlenül gyorsak és minden pillanatban életveszélyesek.

A duplázó Higuaín így értékelt közvetlenül a meccs után.
– Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, a sorozat egy nagyon fontos állomásaként. Előzetesen tudtuk, csak akkor lehetünk eredményesek, ha minden játékosunk kiváló teljesítménnyel rukkol elő a Monaco otthonában – és így maradhat esélyünk a továbbjutás kiharcolására hazai pályán. Két gól az előnyünk, és pozitív, hogy gólt sem kaptunk, de nagyon nehéz visszavágóra számítok.

A mérkőzés másik hőse Gianlugi Buffon volt, aki több nagy védést bemutatva tartotta „nullán” csapatát. A 39 éves kapuslegenda szavai:

– Minden mérkőzésen szeretném megmutatni: megérdemlem ennyi idősen is, hogy ilyen szinten védhessek. Amikor visszavonulok, azt szeretném, ha a döntésem az embereket elszomorítaná.

A Juventus egyébként november 22-e óta nem kapott gólt a Bajnokok Ligájában, Buffon kapuja tehát már 621 perce érintetlen.

Olvasói sztorik