Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Simeone: megpróbáljuk a lehetetlent, a végsőkig küzdeni fogunk

Zidane biztos benne, hogy a visszavágón szenvedni fog a Real Madrid; Ronaldo a csapatát méltatta.

Kedd este Cristiano Ronaldo mesterhármasával a Real Madrid 3-0-ra legyőzte a városi rivális Atlético Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A vendégek argentin mestere, Diego Simeone csalódott az eredmény miatt, de a találkozó után elmondta, a visszavágó utolsó pillanatáig küzdeni fognak a továbbjutásért.

– Az első félidőben egyik csapat sem játszott jól, volt veszély a játékban, ám az utolsó passzok nem sikerültek, de aztán a Real mégis betalált. Nekünk is volt ziccerünk Gameiro révén, de Navas menteni tudott. A második játékrészben nálunk volt többet a labda, de semmit sem tudtunk kezdeni vele, képtelenek voltunk helyzeteket kialakítani, a Real pedig jól kihasználta a megnyíló területeket. Azt mondtam a srácoknak, hogy felejtsék el ezt a meccset, a futball nagyszerű játék, bármi megtörténhet. A végsőkig küzdeni fogunk, addig, amíg le nem fújják a visszavágót. A Real Madrid jobb volt, kihasználta lehetőségeit, gratulálnunk kell nekik a győzelemhez. A jövő héten megpróbáljuk végrehajtani a lehetetlent. Mi vagyunk az Atlético Madrid és talán, nagyon-nagyon talán képesek is leszünk rá – nyilatkozta a találkozó Diego Simeone.

A Real Madridot irányító Zinédine Zidane természetesen elégedetten és boldogan nyilatkozott, de mindenkit óva intett attól, hogy már a fináléba képzelje a királyi gárdát.

– Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, nem könnyű hármat rúhni az Atléticónak. Az eredmény már önmagában is mutatja, hogy milyen jól játszottunk. Ettől függetlenül még nincs vége a párharcnak, és a visszavágón biztosan kínlódni fogunk. Meg kell még küzdenünk a továbbjutásért. Háromszor találtunk be az első meccsen, és ami még fontosabb, nem kaptunk gólt. Elégedettek és boldogok vagyunk, de nem estünk eufóriába, nem képzeljük magunkat a döntőbe – magyarázta Zidane.

A mesterhármast szerző aranylabdás portugál klasszis, Cristiano Ronaldo szerényen a csapatát dicsérte.

– A háromgólos előnyünk még nem döntött el mindent, jövő héten be kell fejeznünk a munkát, amit ma elkezdtünk. Az Atlético Madrid nagyszerű csapat, és nem véletlenül van itt az elődöntőben. A mai a csapatjáték diadala volt, fenomenális csapatmunkát nyújtottunk, gratulálok mindenkinek. A védelemtől a támadószekcióig minden a helyén volt, nekem csak be kellett fejeznem a helyzeteket. Annak külön örülök, hogy megszereztem a 400. gólomat a Real Madrid színeiben – mondta Ronaldo.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik