Mbappé nyugdíjba küldi Buffont?

A Juventus kapusa világbajnokságon képviselte az olasz válogatottat, amikor a Monaco csatára még meg sem született.

Csaknem 21 esztendő.

Ennyi van Gianluigi Buffon és Kylian Mbappé közt. A Juve és az olasz futball legendája 1978. január 28-án született, vagyis bőven az apja lehetne az 1998. december 20-án világra jött monacói csillagnak.

Szerda este (20.45, tv: Sport1, M4 Sport) különleges párharcot láthatunk tehát, ugyanis az előrejelzések szerint Mbappé ott lesz a hercegségbeliek kezdőcsapatában, Buffon helye pedig kirobbanthatatlan a BL-győzelemre törő torinói együttesből.

Jön a stílusok csatája: miközben a házigazda minden ellenfelének oda-vissza három találatot lőtt az egyenes kieséses szakaszban, addig a Juve november óta nem kapott gólt a BL-ben. Mi lesz ebből? No és mire megy a 18 esztendős támadó a 39 éves kapussal szemben?

– Buffon történelmet írt, óriási legenda, megtiszteltetés lesz ellene futballoznom – magyarázta az új csatárzseni, aki a Manchester City és a Dortmund elleni párharc valamennyi összecsapásán betalált, a négy meccsen öt gólig jutott.

– Amikor Kylian megszületett, én már világbajnokságon jártam – viccelődött a Juve kapusa. – Nemrég jutott eszembe, hogy legalább három generációval játszhattam együtt, hiszen a pályafutásom elején olyanokkal voltam egy csapatban, akik az ötvenes, hatvanas években születtek, és befejezem a 2000 után születettekkel…