Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Higuaín duplájával nyert a Juve Monacóban – VIDEÓ

A franciáknak is akadtak lehetőségei, de Buffon eszén nem sikerült túljárniuk.

Bajnokok Ligája, elődöntő (első mérkőzés)

AS Monaco – Juventus 0-2 (0-1)
Monaco, Stade Lousi II. Játékvezető: Antonio Mateu Lahoz (spanyol).
Monaco: Subasic – Glik, Jemerson, Sidibé, Dirar – Bakayoko (Moutinho, 66.), Fabinho, Silva (Touré, 82.), Lemar (Germain, 68.) – Mbappé, Falcao. Vezetőedző: Leonardo Jardim.
Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic (Lemina, 89.), Marchisio (Rincón, 81.) – Dani Alves, Dybala, Mandzukic – Higuain (Cuadrado, 78.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Gólszerző: Higuaín (29., 59.)

A francia tabella élén álló Monaco az olasz listavezető Juventust fogadta szerda este a Bajnokok Ligája-elődöntő odavágóinak második mérkőzésén. A hazaiak a megszokott kezdőcsapatukkal álltak ki, míg a vendégeknél az eltiltott Khedirát Marchisio pótolta a középpálya tengelyében, Cuadrado helyett pedig Dani Alves került a jobbszélre – míg az előretolt brazil helyén Barzagli szerepelt a védelem jobb oldalán.

A Juventus kezdte aktívabban a mérkőzést, az első komolyabb helyzetek viszont a franciák előtt adódtak: Mbappé fejesét Buffon védte a 14. percben, majd nem sokkal később a 18 éves csatár lövését is hárította a századik juvés BL-meccsén szereplő olasz hálóőr – a félidő derekán Falcao is próbára tette a kapust, de ezt a párbajt is a bravúrral védő Buffon nyerte. Hiába játszott azonban veszélyesebben a hazai csapat, a Juventus egy villámgyors kontratámadás végén megszerezte a vezetést a 29. percben: Dybala sarkazása után Higuaín indította Dani Alvest, aki visszasarkazta a labdát a feladónak, az argentin pedig nem hibázott, jó 15 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (0-1).

Monaco-helyzettel indult a második félidő is, de Falcao gurításánál ismét Buffon jelentette a végállomást, ahogy Bernardo Silva sem tudott túljárni a hálóőr eszén. Gólt pedig ismét az olaszok szereztek: Marchisio kísérletét még védte Subasic, Dani Alves beadása viszont mértani pontossággal találta meg Higuaínt, aki a hazaiak kapujába pöckölte a labdát (0-2). A folytatásban több gól már nem született – igaz, ennek érdekében Buffonnak a hosszabbításban egy földöntúli bravúrt is be kellett mutatnia – így a Juventus rendkívül előnyös, míg a Monaco szinte reménytelen helyzetből várhatja a jövő kedden esedékes visszavágót.

Higuaín első gólja (0-1)

Higuaín második gólja (0-2)

Olvasói sztorik