Bajnokok Ligája

Alighanem megvan az egyik BL-döntős

Ronaldo triplázott, az Atléticónak viszont momentuma sem volt.

Kapcsolódó cikkek

Sorozatban a negyedik BL-szezonban jött össze a Real Madrid–Atlético Madrid párosítás, s úgy tűnik ezúttal is a királyi gárda diadalmaskodik, hiszen 3-0-s előnyt harcolt ki a visszavágóra.

A mérkőzés első komoly lehetősége a Real Madrid előtt adódott a 7. percben, Carvajal lőtt közelről. Oblak ekkor még reflexből védett, ám alig két perccel később Ronaldo öt méterről a kapuba bólintott. (1-0) A portugál klasszis ezzel pályafutása 50. gólját szerezte a legrangosabb európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszában.

A vendéglátó ezután sem adta alább, folyamatosan tűz alatt tartotta a szlovén hálóőr kapuját: előbb Varane fejesét tolta ki, majd Modric távoli bombája kevéssel pattogott el a jobb alsó sarok mellett. A játékrész második részében már a vendégek is attraktívabban futballoztak, ám Navasnak nem sok dolga akadt.

A térfélcsere után a Real már nem tudta akaratát érvényesíteni, így helyzetek nélküli, kemény mezőnyjáték alakult ki. A 73. percben aztán jóformán a semmiből, egy védelmi hibát kihasználva Ronaldo duplázta meg saját és csapata góljai számát. (2-0)

A hajrában kitámadott az Atlético, a Real pedig egy gyors kontra végén harmadszor is betalált. Cristiano Ronaldo mesterhármast jegyzett. (3-0)

Mindent összevetve a hazaiak megérdemeltek szereztek jelentős előnyt a jövő héten esedékes visszavágóra, lévén a vendégek mindössze egyszer találták el Navas kapuját. A Real Madrid zsinórban 36 hazai BL-fellépésén lőtt gólt, ez pedig a BL történetének eddigi leghosszabb sorozata.

Bajnokok Ligája, elődöntő, odavágó

Real Madrid – Atlético Madrid 3-0 (1-0)
Santiago Bernabéu, játékvezető: Atkinson (angol)

Real Madrid: Navas – Carvajal (Nacho, a szünetben), Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Isco (Asensio, 68.), Kroos, Modric – Benzema (Vázquez, 77.), Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane
Atlético Madrid: Oblak – Lucas, Savic, Godín, Filipe Luis – Gabi, Saúl (Gaitan, 57.), Koke, Carrasco (Correa, 68.) – Griezmann, Gameiro (Torres, 57.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerzők: Ronaldo (9., 73., 86.)

Olvasói sztorik