Bajnokok Ligája

Atlético-bravúr, lesajnált Monaco?

Két párharc, és kiderül, mely együttesek vívják a walesi finálét a Bajnokok Ligájában. Itt már elmosódnak az esélyek, nincs papírforma, tuti tipp. Jöjjön a Rangadó munkatársainak bevallottan szubjektív jóslata.

Latolgattuk az esélyeket a BL nyolcad- és negyeddöntőjében is, ezek után nézzük, mi várható a Real-Atlético és a Monaco-Juventus párharcban. Vitatkozni ér!

Real Madrid-Atlético Madrid

Seres Richárd: Atlético.
Mivel az előző két kör mindegyikében kiejtettem az Atléticót, kicsit furcsán hangozhat, hogy ezúttal Diego Simeone fiainak továbbjutását várom. A „matracosok” játékát látva mindig az az érzésem, hogy ezt a stílust kifejezetten a Barca és a Real „megfojtására” fejlesztették ki Madrid piros-fehér felében, és bár a taktika nem mindig jön be, ez alkalommal az az érzésem, hogy túllépnek a városi riválison Griezmannék – ha csak nem torkollik hosszabbításba a párharc…

Herczeg István: Atlético.
Isco, Lucas Vázquez, Morata – ők hárman lehetnének a Real nyerőemberei, de nem lesznek, mivel Zidane Bale sérülése miatt maximum egyiküket fogja a kezdőbe nevezni. Az Atlético tudja, hogyan kell a nagycsapatok ellen játszani, most visszavághatnak a BL-döntőért, könnyen lehet, hogy Simeone utolsó nagy dobásaként a „matracosoknál”…

K. G.: Real Madrid.
Az Atlético a Realnál klasszisokkal gyengébb Leicester Cityn is nehézkesen jutott túl, míg a Real Madridnál több játékos (Marcelo, Isco) is élete formájában futballozik az utóbbi hetekben, Ronaldo pedig a semmiből képes zsákszámra termelni a gólokat a legfontosabb meccseken is. A királyi gárda mentálisan is a csúcson, a legfontosabb pillanatokban a legjobb döntéseket hozzák a játékosok. Ha egy meccsen múlna a továbbjutás, akkor lenne esélye az Atletinek, de jelenleg akár a kettős győzelem is benne van a pakliban a Real javára.

Németh Réka: Real Madrid.
A madridi párharcból Ronaldóék döntőbe jutására tippelnék, de csakúgy, mint az előző párharcnál, itt is hosszabbításban, talán tizenegyesekkel dől el a továbbjutás. A túlórázást ezúttal is a Real bírja majd jobban – Zidane együttese készülhet a cardiffi fináléra.

Riba Gyula: Atlético.
Remek párharc, majdhogynem döntővel is felér – a továbbjutót nehéz lenne megtippelni, de abban biztos vagyok, hogy az innen továbblépő együttes nyeri a Bajnokok Ligáját. Jusson tovább a párharc talán kevésbé esélyese, az Atleti!

K. M.: Real Madrid.
A felek évről évre találkoznak a BL-ben, s rendszerint végletekig kiélezett párharcot vívtak. Az Atlético továbbra is védelmében bízhat, a Real pedig a támadófocijában. Nem lepne meg, ha ismét hosszabbításban vagy büntetőkkel dőlne el a párharc, ahol a címvédő bírja jobban idegekkel.

Nyikes Zoltán: Real Madrid.
Ezúttal is a „matracosok” húzzák majd a rövidebbet. Két nem túl szórakoztató mérkőzést követően a Real Madrid a hazai egygólos győzelmének köszönhetően bejut a döntőbe – idegenben elég lesz számára az iksz.

STR: Real Madrid.
Fegyelem, precizitás, férfiasság és a sohasem lankadó „sötét” erő a pálya szélén. Az Atléticónak meg sem kottyant a Leverkusen és a Leicester kiejtése, ám a Real más kávéház. Valószínűsíthető, hogy a BL-évad veretlenje egy meccset megnyer a kettő közül, ez pedig elég lehet a fináléhoz. Két éve – a negyeddöntőben – 178 perc futball után született a párharc egyetlen, így sorsdöntő találata. Chicharito már a múlt Madridban, ám akadnak néhányan, akik szívesen feltennék a pontot az i-re. Ha pedig valami okból akadozna a Real gépezete, jön Ramos, a ráadások hőse, és fejesével tőrt döf az atleticós szívekbe.

Monaco-Juventus

Seres Richárd: Juventus.
Mi történik, ha a megállíthatatlan csatársor találkozik a feltörhetetlen védelemmel? Megmondom: a védelem diadalmaskodik. Hiába félelmetes a Mbappé és Falcao nevével fémjelzett támadószekció, Buffonékon nem fognak úgy átrohanni a hercegségiek, mint tették azt a Manchesterrel vagy a Dortmunddal, miközben Higuaínék ugyanúgy meg fogják találni a hátsó alakzat gyengéjét, mint a korábbi riválisok.

Herczeg István: Juventus.
A Monacónak nincs vesztenivalója, a fiatalos könnyedség húzta őket ideáig. Hasonló csoda, mint a Leicester menetelése, de egyszer véget ér, mégpedig az olaszok ellen. Ha Higuaín és Dybala közül az egyikőjük jó napot fog ki, meglehet a továbbjutás.

K. G.: Juventus.
Nagyon szimpatikus csapat a Monaco, amely fiatal játékosokkal, megalkuvást nem tűrő támadófocijával jutott el idáig, a három gigaklub mellé. A Juventus azonban bizonyította a Barca ellen, hogy védekezni minden csapatnál jobban tud, a Dybala-Higuaín párosban pedig bármikor benne van a gól. A szívem helyett az eszemre hallgatok, és azt mondom, hogy a torinóiak megértek egy újabb BL-döntőre.

Németh Réka: Juventus.
A BL-meglepetéscsapatának menetelése az elődöntőben véget ér, de csak hosszabbítás után. Az első meccs után még a franciáknál lesz az előny, a visszavágón viszont egalizál a Juve, a hosszabbításban pedig Mbappéék alulmaradnak.

Riba Gyula: Juventus.
Tavaly is állítottam, hogy a BL legerősebb csapata a Juventus, idén is tartom ezt a kijelentést. A Monaco elődöntője óriási meglepetés, a játékoskeret alapján nem sokan várták volna ide, de a Juve eggyel előbbre jár. Már idegenben is előnyt szerez az olasz csapat, odahaza pedig tovább is lép – az együttes első és egyetlen mostani BL-vereségét a döntőre tippelem.

K. M.: Juventus.
A legjobb formában lévő támadószekció és a legjobb védelem méri össze az erejét. A Juventus viszont annyival előrébb jár, hogy közel olyan jó a támadójátéka, mint a védelme. Mbappé lehet, hogy megvillan, de a „zebrák” jutnak be a döntőbe.

Nyikes Zoltán: Juventus.
Az olaszos taktikus foci a Monaco félelmetes támadójátékát is megöli majd. Otthon sem tudja legyőzni a Monaco a Juvét, Torinóban pedig esélye sem lesz kiharcolni a döntőbe jutást. Buffon kivédi Mbappé tizenegyesét, a „zebrák” pedig bejutnak a fináléba.

STR: Monaco.
Juve, Juve, Juve – az ifjú kollégák egytől egyig a torinóiakban látják az egyik döntőst, ám az nem lehet, hogy ne kapjon voksot a Monaco. Tisztelet a bravúrok, az eddigi BL-menetelés, a Ligue 1 első helye előtt. Meg aztán a tiniknél sosem lehet tudni: nehogy Mbappé nyugdíjba küldje a nála csaknem 21 évvel idősebb Buffont…

Olvasói sztorik