Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Zidane a BL-elődöntő előtt: Nem mi vagyunk az esélyesek

A francia tréner azt is elárulta, miért irigykedik Cristiano Ronaldóra.

Kedd este madridi derbivel folytatódik a Bajnokok Ligája, azaz Real Madrid-Atlético Madrid összecsapást láthatnak a drukkerek az elődöntő odavágóján. A meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón a királyi gárda vezetőedzője, Zinedine Zidane latolgatta az esélyeket.

– Nem mi vagyunk az esélyesek, ez már a BL-elődöntő, 50-50 százalék esélye van mindkét együttesnek. Természetesen a legjobbunkat igyekszünk nyújtani, hogy megnyerjük a találkozót. Tudjuk, mennyire fontos az első felvonás, éppen ezért nem gondolunk a visszavágóra. Nem engedhetjük meg, hogy az Atlético könnyen alakítson ki helyzeteket, de tény, hogy nem állunk olyan jól kapott gólok terén, mint az előző idényben. A szurkolóink folyamatosan mögöttünk vannak és ezúttal is azt kérem, hogy támogassanak minket, akárcsak a Valencia ellen hétvégén. A szurkolók mindig bónuszt jelentenek, szükségünk van rájuk. – folytatta a francia tréner, majd külön Marcelóra és Crisitano Ronaldóra is kitért.

– Marcelo nagyon fontos tagja a csapatnak, karrierje legjobb formájában játszik. Mindig a jelenből, nem pedig a múltjából próbál megélni, folyamatosan többet akar elérni és segíteni akar az együttesnek. Edzői szemmel nézek Cristianóra. Sosem játszottam vele egy csapatban, csak ellene. Egészen lenyűgöző a statisztikája. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy együtt játszhattam a brazil Ronaldóval, aki szintén rendkívüli focista. Kicsit irigy vagyok rájuk, hiszen én sosem szereztem annyi gólt. Többnyire gólpasszokat adtam, de az nem olyan érzés, mint amikor betalálsz – idézi a Real Madrid hivatalos honlapja Zidane-t.

Olvasói sztorik