Bajnokok Ligája

Hat meccs, huszonhét gól – otthon félelmetes a Barca

A PSG elleni történelmi fordítást követően másodszor is nekifut a „lehetetlen küldetésnek” a katalán együttes.

Újabb „csodában” bíznak a katalánok, akik a torinói 0-3 ellenére nem tettek le arról, hogy bejussanak a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

A Barca brazil támadója, Neymar biztos abban, hogy ezúttal is sikerül majd a bravúr, s ahogy a 16 között a Paris Saint-Germaint, úgy most az olasz bajnokot is elbúcsúztatják. A párizsiak 4-0-ra nyerték a hazai első találkozót, majd Barcelonában 6-1-es Barca-siker született úgy, hogy Neymar két gólt is szerzett, egyet pedig előkészített. A dél-amerikai szélsőre, aki eltiltása miatt kihagyta a szombati, Real Sociedad elleni bajnoki találkozót, most is nagyon számítanak a gárda szurkolói.

– Hinnünk kell abban, hogy meg tudjuk csinálni – mondta a szerdai összecsapásról Neymar. – Egyszer már sikerült, másodszor is sikerülhet. A maximumot kell nyújtanunk.

Hozzátette: hisz a csapatában, és annak erejében, s mivel nincs veszítenivalójuk, csak nyerhetnek. Neymar ott lesz a pályán, a vádliját fájlaló Mascherano viszont nagy valószínűséggel kihagyja a mérkőzést, Vidal és Rafinha pedig régóta sérült. Minden bizonnyal helyet kap a kezdőcsapatban az első felvonást kihagyó Busquets, a támadósorban pedig az MSN igyekszik bevenni Buffon kapuját.

A Juve a legutóbbi három mérkőzésén nem kapott gólt, ugyanakkor a katalánok bízhatnak a hazai környezetben, ahol a legutóbbi hat összecsapáson – minden sorozat figyelembe vételével – 27 (!) gólt szereztek.

Paulo Dybala, aki az első mérkőzésen két gólt is szerzett, ugyan bokasérülést szenvedett a szombati, Pescara elleni bajnoki mérkőzésen, de később kiderült, hogy nincs nagy baja, s ott lehet a visszavágón.

A harmadik Juventus-találat szerzője, Georgio Chiellini látta, hogy a katalánok hogyan ejtették ki a PSG-t az előző körben, s óvatos a visszavágó előtt.

– Nagyon egységesnek kell lennünk, és nem szabad azt mutatnunk, hogy félünk. A Barcelona-játékosok olyanok, mint a cápák, ha megérzik a vérszagot, megesznek. Távol kell tartanunk őket a kapunktól, amennyire csak lehetséges – fogalmazott a rutinos védő.

Olvasói sztorik