Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Hazai pályán sem tudott gólt lőni a Barca a Juvénak

Így pedig a továbbjutásra sem volt sok esélye Messiéknek.

Hasonló csodára készült a Barcelona a Juventus elleni BL-negyeddöntő visszavágóján, mint amit tett egy körrel ezelőtt, amikor is négygólos hátrányból ejtette ki a Paris Saint-Germaint. A katalánok ezúttal 0-3-ról vágtak neki az újabb nagy feladatnak.

Nem kezdett nagy rohamokkal a Barca, sőt az első ígéretesebb lövés Higuaín nevéhez fűződött, de kísérlete nem talált kaput. A tizenhetedik percben veszélyeztetett először komolyabban a spanyol gárda, ekkor Messi ívelt az ötösre, a felnyargaló Jordi Alba azonban nem tudta bevetődve kapura tenni a labdát. Három perccel később az argentin klasszis ziccerben, tíz méterről a hosszú sarok mellé lőtt. Ezt követően még egy veszélyes Neymar-lövést jegyezhettünk fel, ám az sem késztette munkára Buffont. A félidő végéig alábbhagyott a Barca-nyomás, a kontrákból pedig a Juvének is sikerült jeleznie a jelenlétét. A 38. percben Pjanic nagyszerűen löbbölt a tizenhatoson belül keresztbe futó Higuaín elé, ám az exrealos nem tudott erőt tenni a lövésbe. Gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő.

Juve-helyzetet láthattunk elsőként a fordulás után: Dybala labdát szerzett a Barca-térfelén, majd Cuadradóhoz játszott, aki a jobbösszekötő helyéről a jobb alsó sarkot vette célba – pontatlanul. A másik oldalon Neymar és Messi is próbálkozott néhány perccel később, de mindkét klasszis elméretezte a lövését. A 66. minutumban Buffon ejtette ki a kezéből a labdát egy szöglet után, ami így Messihez került, az argentin üres kapura fölé lőtt. Tíz perccel a vége előtt a frissen pályára lépő Mascherano tűnt fel Buffon kapuja előtt és Neymar beadásába piszkált bele – nagy helyzet volt, az ellentámadásnál Khedira választott rossz megoldást veszélyes szituációban a Barca tizenhatosán belül. A hajrában már csak meddő mezőnyfölényben voltak Messiék, kontrából Lemina hozott frászt Ter Stegenre, gól azonban egyik oldalon sem született, így 3-0-s összesítéssel a Juventus jutott a négy közé.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő (visszavágó)

Barcelona – Juventus 0-0
Camp Nou, 96290 néző. Játékvezető: Björn Kuipers (holland)

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto (Mascherano, 78.), Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic (Alcácer, 58.), Iniesta – Messi, Neymar, Luis Suárez. Vezetőedző: Luis Enrique
Juventus: Buffon – Dani Alves, Bonucci, Chiellini, A. Sandro – Khedira, Pjanic – Cuadrado (Lemina, 83.), Dybala (Barzagli, 74.), Mandzukic – Higuaín (Asamoah, 88.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Továbbjutó: Juventus (összesítésben 3-0-val)

Olvasói sztorik