Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Luis Enrique elárulta, ki(k)től várja az első három barcelonai gólt

Iniesta kreativitásra és türelemre int.

Az FC Barcelona szerda este hazai pályán fogadja a Juventust a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A torinóiak az első mérkőzésen 3-0-s győzelmet arattak, így megnyugtató előny birtokában várhatják a második felvonást. A találkozó előtti hivatalos sajtótájékoztatón a katalánok trénere így beszélt az esélyekről.

– Ha mi rúgjuk az első gólt, akkor a másodikat a Nou Camp közönsége lövi majd, a harmadik pedig már jön magától – jegyezte meg humorosan a szakvezető.

– A szerdai mérkőzés hasonló lesz a PSG ellenihez. Ha a Juventus gólt szerez, már öt gólt kell szereznünk. Az biztos, hogy mindent megteszünk a lefújásig, arra törekszünk, hogy ismét történelmet írjunk. Nincs kétségem afelől, hogy végig kiélezett lesz a párharc és közel állunk a továbbjutáshoz.

A csapatkapitány, Andrés Iniestre türelmet és kreativitást vár társaitól:

– Tökéletes játékot várok magunktól. A lehető legtöbb gólszerzési lehetőséget kell kialakítatunk, csak így lehet esélyünk a továbbjutásra. Tudom, hogy a stadionban fantasztikus hangulat lesz. Ugyanakkor mindenkinek türelmesnek kell lennie, támadásban pedig egészen biztos, hogy sok kreativitásra lesz szükség részünkről.

Olvasói sztorik