Bajnokok Ligája

Luis Enrique: nyolc csatárral játszunk a Juventus ellen

Az FC Barcelona vezetőedzője ismertette a BL-visszavágóra kidolgozott taktikáját.

A címvédő FC Barcelona hazai pályán 3-2-re nyert a Real Sociedad ellen a spanyol élvonal 32. fordulójának szombati játéknapján. A végeredmény már az első félidőben kialakult, a találkozó legjobbja a két gólja mellett egy gólpasszt is jegyző Lionel Messi volt.

A lefújás után Luis Enrique vezetőedző emlékeztetett, hogy még minden sorozatban versenyben vannak, ez a győzelem megerősíti a csapatot a Juventus elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő szerdai visszavágója előtt.

„Bizonyára lesznek a mérkőzésnek olyan időszakai, amikor közel leszünk a továbbjutáshoz. Kockáztatni fogunk, méghozzá annyira, hogy akár nyolc csatárral is támadhatunk, ha látjuk, hogy nincs vesztenivalónk. A szurkolóknak hinniük kell a játékosokban, hiszen már mindent megnyertek. Egy csapat vagyunk a bajnokok.”

„Megszoktuk, hogy mindig kaviárt eszünk, de ezt nem lehet örökké fenntartani. Javulnunk kell, ha tovább akarunk jutni, és mindent meg is fogunk tenni ezért.”

Luis Enrique a Real Sociedad elleni meccsről azt mondta, több mint elégedett volt a játékosaival. „Kifogástalan volt a hozzáállásuk a pályán, és remekül harcoltak egy olyan csapat ellen, amellyel szemben nagyon nehéz játszani. Sejthető volt, hogy szenvedni fogunk, nem kell hozzá Einsteinnek lenni, de a két kapott gól miatti csalódottságunkat jól tudtuk kezelni. Most abban a fázisban vagyunk, amikor az ellenfelek apróságokkal is képesek megsebezni minket, ezek pedig kihatnak az önbizalmunkra” – nyilatkozta.

Szóba került, hogy korábban Paco Alcácert, most pedig André Gomest hangosan kritizálták a szurkolók. „Szánalmas dolog, ha a saját játékosaikat kritizálják, ez a legrosszabb dolog, amit egy szurkoló tehet kedvenc csapata játékosával” – szögezte le határozottan Luis Enrique.

Olvasói sztorik