Bajnokok Ligája

Lewandowski biztosan játszani fog Madridban – vagy mégsem?

A német klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge szerint száz százalék a lengyel játéka, Carlo Ancelotti vezetőedző viszont óvatosabban fogalmazott.

Bár egy nappal a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő mérkőzés előtt úgy tűnt, hogy a Bayern München gólzsákja, Robert Lewandowski felépül a hétvégén elszenvedett vállsérüléséből, és pályára lép a királyiak ellen, végül nem így történt. A szezonban 42 tétmeccsen 38 gólnál járó lengyel még a keretbe sem lett nevezve, a helyén pedig az idényben szokatlanul gyenge formát mutató Thomas Müller kezdett – és mint ismert, a Bayern hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett, nagyon nehéz helyzetbe kerülve ezzel a jövő keddi visszavágó előtt. A csapat szurkolóit némiképp vigasztalhatja, hogy a klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge állítása szerint Lewandowski egészen biztosan pályára lép a visszavágón:

– Az orvosi stáb remek munkát végzett annak érdekében, hogy Lewandowski ott lehessen a pályán szerda este, de a rásérülés kockázata még túl magas volt, ezért nem játszott végül a lengyel játékos. Viszont biztosan mondhatom, hogy a keddi visszavágón már ott lesz a pályán Madridban, ez száz százalék – nyilatkozta az elnök.

Rummenigge magabiztosságát némiképp aláássák ugyanakkor a Bayern München vezetőedzőjének, Carlo Ancelottinak a szavai, aki arra a kérdésre, hogy a sérült Hummels-Lewandowski duó bevethető lesz-e a visszavágón, azt a választ adta, hogy: lehetséges…

Olvasói sztorik