Bajnokok Ligája

Luis Enrique: Kudarcot vallottam, mint edző

Gianlugi Buffon szerint Paulo Dybala egyike a világ legjobb öt játékosának.

Kedd este a Juventus 3-0-ra legyőzte Torinóban a Barcelonát, így háromgólos előnyről várhatja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját. A találkozó után a legnagyobb reflektorfényben természetesen a két gólt szerző Paulo Dybala áll, aki kedd este gyermekkori álmát váltotta válóra.

– Nagyon boldog vagyok, mert gyermekként ilyen estékről álmodtam, és ez most valóra vált. Jó úton haladunk a céljaink felé, és a maihoz hasonló sikerek csak növelik az önbizalmunkat. Jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, így pozitív eredménnyel utazhatunk a Nou Campba. Azonban nem dőlhetünk hátra, hiszen nagyon kemény lesz a visszavágó, mindannyian láttuk, milyen helyzetből is képes feltámadni a Barcelona – értékelt a meccs után a 23 éves Dybala, akit a találkozó első félidejében hatalmas bravúrt bemutató Gianluigi Buffon a világ legjobb öt játékosa közé sorolt.

– Dybala hihetetlenül sokat fejlődött az elmúlt két szezonban. Nem véletlenül mondom egyre gyakrabban, hogy helye van a világ öt legjobb játékosa között, és a top 3-tól sincs messze. Ezt minden mérkőzésen bizonyítania kell, de ahogy láthattuk, képes megfelelni a nagy elvárásoknak is – mondta Buffon 16 évvel fiatalabb csapattársáról, majd beszélt a párharcról is.

– A 3-0-s eredmény egyáltalán nem túlzó, mert megmutattuk, milyen minőség van a csapatunkban. Ma este elégedettek lehetünk, de tudjuk, még nem vagyunk ott az elődöntőben. A 2015-ös elveszített BL-finálé óta nemcsak a játékunk lett jobb, hanem az önbizalmunk is megnőtt. A Barcelona még mindig a világ egyik legjobb csapata, de egy ilyen párharc kimenetelét a játékosok kvalitásai mellett sok egyéb tényező is befolyásolhatja – mondta a Juventus csapatkapitánya.

A Barcelona trénere, Luis Enrique önmagát sem kímélte a meccs utáni értékelésnél.

– Az első félidőben szenvedtünk, hasonlóan a PSG elleni idegenbeli mérkőzésünkhöz, a másodikban azért valamelyest javulni tudtunk. Ha az első 45 percet odaajándékozzuk az ellenfélnek, egyértelmű, hogy problémáink lesznek. Egy edző mindent megtesz azért, hogy felkészítse és segítse csapatát a célok elérésében, és ebben én most nyilvánvalóan kudarcot vallottam. Sokat kell javulnunk a visszavágóra, elemeznünk kell a hibákat. Másodszor kell felébrednünk egy rémálomból, nehéz lesz, de talpra kell állnunk, és megfordítanunk a párharcot – nyilatkozta a spanyol tréner.

Olvasói sztorik