Bajnokok Ligája

Dybala duplázott, Chiellini bólintott, a Juve kiütötte a Barcát – VIDEÓ

Nagy előnyt szereztek az olaszok a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:

Juventus FC–FC Barcelona 3-0 (2-0)
Torino, játékvezető: Marciniak (lengyel)
Juventus: Buffon – Dani Alves, Bonucci, Chielini, Álex Sandro – Pjanic (Barzagli, 89.), Khedira, Cuadrado (Lemina, 73.), Mandzukic, Dybala (Rincón, 81.) – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Barcelona: Ter Stegen – Piqué, Umtiti, Mathieu (A. Gomes, 46.) – Mascherano, Rakitic, Iniesta, Sergi Roberto – Messi, Neymar, Suárez. Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerző: Dybala (7., 22.), Chiellini (55.)

Már a hetedik percben megszerezte a vezetést a Juventus a Barcelona ellen. A BL negyeddöntőjének első felvonásán Paulo Dybala volt eredményes a torinóiaknál, a támadó Cuadrado passza után fordult kapura a tizenhatoson belül és a jobb alsóba tekert, 1-0.

A bekapott gól után a Barcelona a szokásos sokpasszos játékával szép lassan átvette a mérkőzés irányítását, ám míg a 21. percben Andres Iniesta próbálkozását Gianluigi Buffon bravúrral hárította. A 22. percben aztán ismét lecsapott az argentin Dybala, aki középen érkezett Mandzukic bal oldalról betett labdájára és a rövid alsóba helyezett, 2-0. Ezzel egyébként Dybala 22 perc alatt pontosan annyiszor volt eredményes, mint korábbi hat BL-meccsén a szezonban. A félidőben két góllal vezettek a hazaiak, pedig csak 29 százalékban birtokolták a labdát.

A szünet után tovább növelte előnyét a torinói gárda: Pjanic szöglete után Chiellini megnyerte a fejpárbajt Mascherano ellen és a jobb alsóba bólintott, 3-0. Luis Suárez ugyan szépíthetett volna, ám a Juve rendkívül szervezett védekezéssel és jó helyzetkihasználással megérdemelten győzte le a spanyol bajnokot.

A Juventus nagy előnyt szerzett, de amióta a Barcelona 0-4 után jutott tovább a francia PSG ellen a nyolcaddöntőben, tudjuk, hogy nincs lehetetlen.

Dybala első gólja

Dybala második gólja

Chiellini fejesével már hárommal megy a Juve

Olvasói sztorik