Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Buffon büszke: „Még sosem kaptam gólt Messitől”

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének kedd esti első mérkőzése előtt Gianluigi Buffon nyilatkozott a Juventus honlapján. A többi között arról is beszélt, hogy az FC Barcelona legnagyobb sztárja még sosem tudta bevenni a kapuját.

„Ez igaz, én még soha nem kaptam gólt Messitől! Hogy őszinte legyek, szerencsés voltam, hiszen gyakran találkozunk, de világklasszis védők vannak előttem, akik némileg megnehezítik a dolgát” – mondta a kiváló kapus.

Elárulta, bár sosem nézte meg a 2015-ös berlini BL-döntő összefoglalóját, élénken emlékszik arra az estére. „Az emlékek optimistává tesznek. Amikor legutóbb találkoztunk aktuális ellenfelünkkel, túlságosan erősnek bizonyultak számunkra, a legfontosabb pillanatokban kegyetlenek és rendkívül eltökéltek voltak. Ma este egy olyan csapattal találkozunk, amely talán még mindig jobb, mint mi, viszont mögöttünk ott van az elmúlt két év fejlődése, ami sok tapasztalatot és önbizalmat biztosít számunkra” – magyarázta Buffon.

A 39 éves hálóőr kifejtette: mindig izgatott és ideges a meccsek előtt, de ha nem lenne, akkor akár nyugdíjba is vonulhatna.

Olvasói sztorik