Bajnokok Ligája

Robbanás történt a Dortmund csapatbuszánál – elhalasztották a meccset

Egy játékost kórházba szállítottak.

Összefoglaló

Három kisebb robbanás történt kedd este Dortmundban a Borussia Dortmundot szállító autóbusz közelében – adta hírül a rendőrség. Egy ember megsérült. A klub vezetősége közölte, hogy a AS Monaco elleni esti Bajnokok Ligája-negyeddöntőt szerda estére halasztották. A busz két helyen rongálódott meg. A sérült személyt kórházba szállították.
Hans-Joachim Watzke klubelnök megerősítette azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint a könnyebb sérülést szenvedett játékos a dortmundiak spanyol válogatott hátvédje, Marc Bartra, akinek üvegszilánkok vágták meg a karját. A klub szóvivője a stadionban összegyűlt nézőket nyugalomra intette.
A sportlétesítmény szóvivője, Norbert Dickel hangsúlyozta, hogy nincs ok pánikra. A Monaco csapatának szurkolótábora „Dortmund, Dortmund” énekléssel fejezte ki együttérzését az ellenféllel, illetve annak közönségével.

Észak-Rajna-Vesztfália tartomány rendőrségének szóvivője közölte, hogy a három robbanás nem sokkal azután történt, hogy az autóbusz elindult a stadionba a csapat szálláshelyéről, a L’Arrive szállodából. Hozzátette, hogy drónnal vizsgálják át a környéket esetleges további robbanószerkezetek felkutatására.
A rendőrség közölte, hogy a három robbanótöltetet a szálloda kijáratánál rejtették el, és akkor hozták működésbe, amikor a busz elhaladt mellettük. Azt, hogy milyen robbanóanyagról van szó, nem tudatta, viszont felfedte, hogy egyelőre teljes a tanácstalanság az elkövetők kilétét illetően.

A Dortmund Twitter-oldala szerint Bartra jelenleg is kórházban van.


Robbanás történt kedd este a németországi Dortmundban a Borussia Dortmundot szállító buszon – közölte a csapat a Twitteren. A dortmundi rendőrség közleménye szerint ugyanakkor nem a buszon, hanem a busz mellett történt a robbanás, röviddel 19 óra után. A busz szélvédői berepedtek, egy ember megsérült. Sajtóértesülések szerint nem egy, hanem három robbanás történt, és megsebesült a csapat egyik védője, Marc Bartra. Sem a csapat, sem a rendőrség ezt nem erősítette meg – írja az MTI.


Hivatalos!

Elmarad a Borussia Dortmund-Monaco BL-összecsapás. Szerda 18.45 az új kezdési időpont.


A helyi rendőrség megerősítette, hogy három robbanószerkezet robbant fel a csapatbusz közelében, nem sokkal azután, hogy az elindult a hotelből.


Robbanás történt a Borussia Dortmund csapatbusza mellett az esti BL-negyeddöntő előtt, melyet a Monaco ellen játszan(án)ak a sárga-feketék. Az első információk szerint a németek hátvédje, Marc Bartra megsérült és kórházba került. A német Bild c. lap információja szerint lehetséges, hogy törlik az esti összecsapást.

A Borussia Dortmund hivatalos Twitter-oldala szerint a hotelnél történt az incidens, a játékosok pedig biztonságban vannak. A stadionban és a környékén nincs veszély jelenleg, a válságstáb azonban a hogyantovábbról tanácskozik a Signal Iduna Parkban – döntés 20.30 körül várható.

A Diario Sport szerint Bartra karja megsérült, de komoly baja szerencsére nincs. A Bild úgy tudja, ma biztosan nem rendezik meg a mérkőzést, valószínűleg holnap pótolják – hivatalos információ azonban még nincs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik