Bajnokok Ligája

Egy spanyol diák csodaként tüntette fel a Barca BL-feltámadását

Neymarék éppen egy hónappal ezelőtt győzték le 6-1-re a PSG-t. Az esti, málagai ütközetre rányomhatja a bélyegét a Juve elleni negyeddöntő.

Hetvenkét órával a Juventus-Barcelona Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt lép pályára a Málaga otthonában a Barcelona. A szombat esti bajnoki (20.45, tv: Sport1) fontos a katalánoknak, ugyanakkor szem előtt kell tartaniuk a torinói fellépést. A házigazda mindössze a 15. a tabellán, szerdán hosszú idő után tudott ismét győzni.

A spanyol lapok szerint különösen a középpályán keverheti meg a lapokat Luis Enrique edző: Iniesta erejét minden bizonnyal tartogatják a keddi meccsre, Rakitic eltiltás, Arda és Rafinha sérülés miatt nem szerepelhet. Ha az FCB tartani szeretné a 3-4-3-as játékrendszert úgy, Mathieu lépne be a védelembe (Piqué sem játszhat sárga lapok miatt), André Gomes és Denis Suárez a középpályára.

A tervek szerint helyet kap a kezdőcsapatban Sergi Roberto, aki egy hónapja, március 8-án a PSG elleni Barca-csoda egyik főszereplője volt. Minden idők legnagyobb BL-feltámadása – csak a rend kedvéért: a spanyol csapat a 0-4-es első felvonás után jutott tovább – „megihletett” egy spanyol diákot, aki a hittanórán írt dolgozatában csodaként tüntette fel Neymarék BL-bravúrját.

„Írj négy csodát!” – ez volt a feladat, mire a focirajongó (Spanyolországban ki nem az?) gyermek a harmadik pontban megemlítette: 6-1, Barca-PSG…

Olvasói sztorik