Bajnokok Ligája

Ancelotti: ki tudjuk ütni a Real Madridot

Ebben a BL-negyeddöntő-párharcban mindkét fél meg van győződve arról, hogy a legkeményebb ellenfelet kapta…

Bayern München-Real Madrid.

Ember (szakértő) legyen a talpán, aki megmondja, melyik együttes jut be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Egy biztos, két szupercsapatot hozott össze a pénteki sorsolás, nem véletlenül mondta Emilio Butragueno, a Real sportigazgatója, hogy a legnehezebb riválist kapták, ugyanakkor a müncheniek alighanem ugyanezt gondolják róluk.

Érdekes módon, bár a párharc enyhe Bayern-fölényt mutat, az eddigi két negyeddöntőből (1987-1988 és 2001-2002) a Real jutott tovább.

– Mindkét csapat jól ismeri egymást, ráadásul Carlo Ancelotti nemcsak tapasztalt, hanem rólunk is tud mindent. Talán az jelent előnyt, hogy a visszavágó Madridban lesz. Tudjuk, hogy egy jó húsz perc Németországban akár halálos is lehet számunkra – magyarázta Butragueno.

Ancelotti a klub honlapján arról beszélt, különleges párharcra készül, a Madrid közel áll a szívéhez, ám Bajnokok Ligáját akarnak nyerni, és a csapatának meg is van a tudása ahhoz, hogy búcsúztassa a Realt.

– Fantasztikus csapat, szenzációs játékosokkal és ragyogó edzővel – mondta korábbi klubjáról (2013-15) az olasz szakember. – Apró részletek dönthetnek majd.

Nagy visszatérő Xabi Alonso is, aki úgy véli, kemény meccsre számíthatnak a Bernabéuban, éppen ezért jó eredményt kell elérniük a párharc első felvonásán.

Olvasói sztorik