Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Rossz taktika, gyötrelmes játék – szétszedik Guardiolát a kiesés után

A City védelmét és támadósorát is kritizálja az angol sajtó. A kérdés, történt-e előrelépés Guardiolával?

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek egyik legnagyobb meglepetését a Monaco továbbjutása jelentette szerda este, amely a Guardiola vezette Manchester Cityn lépett túl – 6-6-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal. A meccs végén a katalán tréner rögtön az angol sajtó össztüze alá került, íme néhány vélemény neves lapok hasábjairól.

Az angol Telegraph a csapat rossz összetételével és rossz taktikai húzásokkal támadja Guardiolát, hasonló hibákat vélnek felfedezni, amelyet a tréner még a Bayern élén követett el a BL-ben 2014 áprilisában a Real Madrid elleni 4-0-s vereség alkalmával. A lap szerint hiába játszott öt támadó felfogású játékossal a City, valamennyien nagyon passzívak és hatástalanok voltak, amikor birtokolták a labdát. Megemlítik, csak az első húsz percben négyszer adta el könnyedén a labdát a manchesteri együttes, ezen felül pedig, mint oly sokszor a jelenlegi szezonban, ezúttal is a védelem volt a leggyengébb pontja – ami nem csak a hátvédek, hanem a középpályások és csatárok hibája is. Végül a Telegraph Guardiola figyelmébe ajánlja a Monaco balhátvédjét, Benjamin Mendyt, aki remek teljesítményt nyújtott – ezen a poszton a vendégeknél Sagna és Clichy is játszott, mindketten gyengén.

– Gyötrelmes volt, a remény csak rövid időre lángolt fel, és a kínos vereség után fel kell tenni a kérdést, történt-e egyáltalán valamilyen előrelépés a Pep-korszak alatt – ezt már a Guardian szakírója teszi hozzá. – Addig amíg óriási bajba nem került a csapat, semmilyen kohézió nem volt a játékosok között, nem pörögtek a pályán lévők. A hátvédsort szétszedték, rengeteg dolga lesz a védelemmel Guardiolának. Végül felróják a vezetőedzőnek, hogy csupán egyszer cserélt Monacóban – ez mindent elmond a változtatási lehetőségekről.

– Minden menedzser hibázik, de nem gondolom, hogy a taktikával lettek volna gondok – ezek már a vesztes tréner, Guardiola szavai. – Egyszerű a képlet, az első és a második félidő között óriási különbség volt, a fordulás után kiválóan játszottunk, előtte azonban erről elfeledkeztünk. A második félidőben voltak lehetőségeink, ezekkel azonban nem éltünk. Tanulni kell a hibáinkból és tanulni is fogunk, hiszen a csapatom még nem eléggé tapasztalt. A Bajnokok Ligája kíméletlen, néha szerencsésnek és jónak is kell lennünk. Most nem voltunk – idézi a City szakvezetőjének szavait a Sky Sports.

Olvasói sztorik