Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Shakespeare: Európa egyik legjobb csapatát ejtettük ki

Kasper Schmeichel számára hihetetlen, hogy az angol League Two után most a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében védhet.

A tavalyi szezon után újabb meglepetést okozott a Leicester City, amely kedd este a párharcot megfordítva kiejtette az Európa Liga-győztes Sevillát, és bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. A 2-0-ra megnyert meccs után a főszereplők értékeltek.

– Óriási! A játékosok és az egész klub büszke lehet erre az eredményre – kezdte Craig Shakespeare. – A srácok hozzáállása nagyszerű volt, és bár néha a szerencse is mellénk áll, a játékosok megmutatták a karakterüket. Ezek a játékosok élvezik, ha már elől letámadhatják az ellenfelet. Az volt a tervünk, hogy annyira kényelmetlenné tesszük a meccset az ellenfélnek, amennyire csak lehet, és ehhez végig tartottuk magunkat. A gólok megváltoztatnak egy mérkőzést, és Morgan találata után mi voltunk a vezető ülésben. Kasper Schmeichel nagy védéseket mutatott be, amikor nagyon kellett. Úgy érzem, hogy megérdemelten jutottunk tovább, és szerintem Európa egyik legjobb csapatát sikerült kiejtenünk – mondta a Leicester City menedzsere.

– Hihetetlen, amit elértünk. Volt egy tervünk a mérkőzésre, amihez végig tartottuk magunkat, és amit tökéletesen végrehajtottunk – magyarázta a második félidőben tizenegyest hárító Kasper Schmeichel. – Tudtuk, hogy a Sevilla sokat fogja birtokolni a labdát, de kidolgoztuk, hogyan kell védekezni egy ilyen csapat ellen, és csak pár lehetőséget engedtünk a spanyoloknak. Fontos volt az önbizalmunk is, úgy tudtunk játszani, ahogy a tavalyi szezonban, és ennek a babérját arattuk most le. Fantasztikus este volt. A legtöbbünk hosszú utat tett meg idáig. Nem annyira rég a League Two-ban (angol negyedosztály) is védtem, most pedig itt állok a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Hihetetlen – nyilatkozta Schmeichel.

A Sevilla argentin trénere, Jorge Sampaoli röviden értékelte a kiesést.
– Az első kapott gól után a Leicester City sokkal zártabban tudott védekezni. Mi hatalmas erőket mozgósítottunk, és emiatt fizikailag rendkívül kimerítő volt a találkozó. A kiállítást követően tíz emberrel is be tudtuk szorítani az angolokat, és a második félidőben végig fölényben futballoztunk, helyzeteket is ki tudtunk dolgozni. Azonban apró tényezők döntöttek. Az első mérkőzésen nagyobb előnyre kellett volna szert tettünk, és nagyon fájdalmas számunkra, hogy a párharc során két tizenegyest is kihagytunk – mondta a kispadról elküldött Sampaoli, aki Nasri kiállításáról nem kívánt beszélni.

Olvasói sztorik