Bajnokok Ligája bajnokok ligája

BL: Falcao nélkül is továbbjutott a Monaco – VIDEÓK

A hercegség csapata 3-1-re legyőzte a Manchester Cityt.

Remek hatvan perc után a hajrában három gólt is kapott a Monaco, így 5-3-ra elvesztette a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzését a Manchester City otthonában. A franciák ezt a kétgólos hátrányukat próbálták meg ledolgozni a visszavágón – a sérült Falcao nélkül felállva.

A kulcsfontosságú korai gól összejött a hercegségieknek, Kylian Mbappé egy beadás után már a nyolcadik percben bevette Caballero kapuját – a fiatal csatárnak ez volt a tizenegyedik találata a legutóbbi tizenegy meccsén.

Néhány perccel később kis híján megduplázták előnyüket a piros-fehérek, de Mbappé újabb gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Fél óra elteltével viszont (idegenben szerzett góljainak köszönhetően) már a Monaco állt továbbjutásra, Mendy beadása után ugyanis Fabinho volt eredményes. A középpályás gólja egyébként a Monaco századik találata a BL-sorozatban – az elsőt még Jürgen Klinsmann szerezte 1993-ban.

A második félidőben jóval harciasabbá vált a Manchester City, amelynek több óriási helyzet után Sané góljával lett meg az eredménye – Subasic nagyot védett, de a kipattanót az üres kapuba tessékelte a fiatal játékos.

Az angolok növekvő fölénye ellenére újra magához ragadta a vezetést a párharcban a Monaco: egy szabadrúgás után Bakayoko fejelt a hálóba.

A franciák így 3-1-re nyertek, összesítésben pedig 6-6-os eredménnyel, idegenben lőtt több góllal jutottak a legjobb nyolc közé. Érdekesség, hogy Josep Guardiola vezetőedzőként most először esett ki a BL-ből az elődöntő előtt, a City pedig az első csapat a BL történetében, amelyik az egyenes kieséses szakaszban öt gólt szerzett a párharc első mérkőzésén, végül mégis kiesett.

Olvasói sztorik