Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Sikeres darabot írt Shakespeare! Újabb Leicester-csoda készülőben

A Sevilla ismét tizenegyest hibázott, így kiesett a Bajnokok Ligájából. A Juventus kettős győzelemmel a legjobb nyolc között.

Az első meccsen összeszedett 2-1-es hátrány után óriási elszántsággal vetette bele magát a Premier League címvédő Leicester City a Sevilla elleni BL-visszavágóba, a vasárnap hivatalosan is véglegesített Craig Shakespeare tehát a legrangosabb európai kupában mutatkozhatott be menedzserként. A hazai pályán játszó angolok rendkívül felpörögtek a találkozóra, ám nagy helyzetig nem, csak pontrúgásokig jutottak a szokásos, sokpasszos játékát próbáló Sevilla ellen. Nem is kellett helyzet a Leicesternek, ugyanis a 27. percben egy oldalszabadrúgás után Wes Morgan combjáról a spanyolok hálójába pattant a labda, így máris a rókák álltak továbbjutásra. A bekapott találat után rögtön egyenlíthetett volna a vendégcsapat, de Ben Yedder közelről nem találta el a kaput.

A második játékrészre két cserével próbált frissíteni csapatán az 57. születésnapját kedden ünneplő Jorge Sampaoli, és az első percekben jobban is nézett ki a Sevilla: Escudero távoli lövése például a felső kapufán csattant. Azonban hiába kezdte jól a játékrészt a spanyol csapat, Albrighton az 54. percben kettőre növelte a Leicester előnyét, és hozta rendkívül nehéz helyzetbe a vendégeket, akik a 75. percben Nasri kiállítása után még emberhátrányba is kerültek. A francia klasszis Vardyval kakaskodott, és kapta meg második sárgáját. Ennek ellenére a Sevilla számára megvolt az esély legalább a hosszabbítás kiharcolására, de N’Zonzi egyszerűen Schmeichelbe passzolta a buktatásért megítélt jogos tizenegyest. Az utolsó percekben a Leicester előtt adódtak nagy lehetőségek, de az eredmény már nem változott, így a Sevilla elbukta a párharcot, Shakespeare együttese pedig bejutott a legjobb nyolc közé a BL-ben.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő (visszavágó)

Leicester City – Sevilla 2-0 (1-0)

Leicester: Schmeichel – Simpson, Huth, Morgan, Fuchs – Mahrez (Amartey, 90.), Drinkwater, Ndidi, Albrighton – Okazaki (Slimani, 64.), Vardy.

Sevilla: Sergio Rico – Rami, Pareja, Mercado (Mariano, a szünetben) – Sarabia (Jovetic, a szünetben), N’Zonzi, Iborra, Escudero – Nasri, Ben Yedder (Correa, 69.), Vitolo.

Gólszerzők: Morgan (27.), Albrighton (54.)

A találkozó góljai ide kattintva tekinthetőek meg!

Továbbjutott: Leicester City (3-2)

A Juventus roppant kényelmes helyzetből, idegenben lőtt kétgólos előnyből várhatta a portugál Porto elleni második felvonást. Ennek ellenére a torinóiak kezdték, és folytatták is jobban a meccset. Rögtön a találkozó elején Dybala puskázott el nagy lehetőséget, majd az első félidő derekán Casillas védett hatalmasat Mandzukic próbálkozásánál. A 40. percen aztán úgy tűnt, hogy végleg eldőlhet a továbbjutás: Casillas újabb bravúrja Maxi Pereira vetődött bele kézzel a gólba tartó Juve-lövésbe, amiért a játékvezető piros lappal jutalmazta. A megítélt büntetőt Dybala értékesítette, így összesítésben már 3-0 volt a zebrák előnye.

A második játékrész már csak a formalitásról szólt, több gól már nem esett a meccsen, így a Juventus kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő (visszavágó)

Juventus FC – Porto FC 1-0 (1-0)

Juventus: Buffon – Dani Alves, Benatia, Bonucci (Barzagli, 60.), Alex Sandro – Khedira, Marchisio – Cuadrado (Pjaca, a szünetben), Dybala (Rincon, 78.), Mandzukic – Higuain.

Porto: Casillas – Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Layún – Danilo, André-André, Oliver (Otavio, 70.) – Brahimi (Jota, 67.), Soares, André Silva (Boly, a szünetben).

Gólszerző: Dybala (42.)

Továbbjutott: Juventus (3-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik