Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Luis Enrique: Aki itt volt, sosem felejti el ezt az estét

Ivan Rakitic a Super Bowl-ból merített erőt a történelmi fordításhoz.

Történelmi tettet vitt véghez a Barcelona szerda este a PSG ellen a Nou Campban: korábban egyetlen csapatnak sem sikerült 4-0-ra elveszített első meccs után a visszavágón továbbjutnia az európai kupatörténelemben. A katalánok 6-1-re nyertek és zsinórban a tizedik alkalommal bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

– Ez több volt, mint egy thriller. Nehéz szavakba önteni a történteket – kezdte értékelését Luis Enrique, a gránátvörös-kékek vezetőedzője, aki nemrég jelentette be, hogy a szezon végén távozik a Barcelonától. – Aki ma a stadionban volt, sosem fogja elfelejteni ezt az estét. Szeretnék sírni, de a könnyek nem jönnek ki. A kulcs a hitünk volt. A játékosok és a szurkolók is megmutatták, hogy hisznek a fordításban. Még játékosként éltem át hasonló hangulatot és feszültséget a Nou Campnak. Normál esetben ilyen állásnál tíz perccel a vége előtt a szurkolók elkezdik elhagyni a stadiont, de ma nem így történt. Akik páran távoztak, ők kihagytak egy történelmi estét, mert végül az lett belőle. Ezt az eredményt az összes Barcelona-szurkolónak szeretném ajánlani, és főleg azoknak, akik a párizsi 0-4 után is támogattak minket.

– Nem hiszem el, megcsináltuk a lehetetlent. Húsz perccel a meccs után is csak azt tudom mondani, hogy ez őrültség és hihetetlen – mondta a Barcelona horvát középpályása, Ivan Rakitic. – A párizsi meccs kemény volt számunkra, ami után sokan már temettek minket. Ez azonban történelem. Hinnünk kellett és hittünk is a fordításban. A Super Bowlon láthattuk, hogy a sportban minden lehetséges, és ma ez egy őrület volt. Ez a Barcelona, a világ legjobb csapata, és folytatni akarjuk az álmunkat a Bajnokok Ligájában.

Olvasói sztorik