Bajnokok Ligája bajnokok ligája

BL: először fordított egy csapat 0-4-ről

Hasonlóra sem gyakran volt példa.

A Barcelona 6-1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján, ezzel az első csapat lett az európai kupaküzdelmek történetében, amely 0-4-ről fordított meg egy párharcot.

Korábban három együttesnek sikerült négygólos hátrányt ledolgoznia:

• a portugál Leixoes SC 1961-ben 6-2-re kikapott a svájci FC La Chaux-de Fonds vendégeként a Kupagyőztesek Európa Kupájában, majd a visszavágót 5-0-ra nyerte;

• a jugoszláv Partizan ugyancsak 6-2-re maradt alul 1984-ben a Queens Park Rangers stadionjában az UEFA Kupában, aztán Belgrádban 4-0-ra legyőzte az angolokat, és idegenben szerzett gólokkal továbbjutott;

• a Real Madrid az UEFA Kupa 1985‒1986-os kiírásában 5-1-es vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbach vendégeként, a visszavágón 4-0-ra nyert, és továbbjutott.

A legrangosabb kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában – illetve 1992 előtt a Bajnokcsapatok Európa Kupájában – még nem fordult elő hasonló bravúr. A legnagyobb fordítást a Deportivo La Coruna mutatta be 2004-ben, amikor 4-1-re kikapott az AC Milan otthonában, majd hazai pályán 4-0-ra győzött, és bejutott az elődöntőbe.

Olvasói sztorik