Bajnokok Ligája bajnokok ligája

BL: Aubameyang szerzett egy újabb labdát a gyerekeinek

A Borussia Dortmund a mesterhármast elérő Pierre-Emerick Aubameyang vezetésével győzte le szerdán este 4-0-ra a vendég Benficát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és ezzel elérte szezonbeli első célját, bejutott a nyolc közé, 4-1-es összesítéssel.

A gaboni támadó az első meccsen több nagy helyzetet is kihagyott, ezúttal azonban hidegvérrel értékesítette a lehetőségeit, s egyben újabb játékszert gyűjtött a gyerekeinek.

„Amikor három gólt szerzek, mindig magammal viszem a labdát, és odaajándékozom a gyerekeimnek. Már van néhány labda a gyerekszobában” ‒ mondta az afrikai játékos.

A német csapat vezetőedzője, Thomas Tuchel boldogan kommentálta csatára teljesítményét: „Miután Lisszabonban az ikertestvére játszott, boldog vagyok, hogy ma este ismét az igazi Aubát láthattuk.”

Aubameyang az előző két bajnoki mérkőzésén két-két gólt szerzett, a Borussia pedig utóbbi három Bundesliga-meccsén összesen tizenkétszer volt eredményes, a szurkolók tehát nem panaszkodhatnak.

A klubnál izgatottan várják a jövő pénteki BL-sorsolást, de azt elismerik, hogy a Bayern Münchent szeretnék elkerülni a negyeddöntőben. „Nem sok kedvünk van ahhoz, hogy húsz napon belül négyszer is találkozzunk velük, ráadásul háromszor Münchenben” ‒ mondta a csapatkapitány Marcel Schmelzer.

A Borussia Dortmund jövő kedden játssza elmaradt mérkőzését a Német Kupában, s amennyiben a papírformának megfelelően megveri a harmadosztályú Lotte csapatát, a Bayern München vár rá az elődöntőben, április 24-én, idegenben. A bajnokságban április 8-án találkozik egymással a két gárda, ugyancsak a bajor fővárosban.

A BL negyeddöntőjének mérkőzéseit április 11-12-én és 18-19-én rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik