Bajnokok Ligája bajnokok ligája

BL: „A Barca futott és hitt, hitt és futott kifulladásig”

A Barcelona‒PSG mérkőzés nemzetközi sajtóvisszhangja.

A nemzetközi sajtó szuperlatívuszokban írt arról, hogy a Barcelona 6-1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján, és 4-0-s hátrányát ledolgozva kiharcolta a továbbjutást.

Spanyolország
AS: „Erről a mérkőzésről még sokat fognak beszélni. Véletlen vagy sem, a Barca pontosan azt tette, amit az edző Luis Enrique az egész pályafutása alatt: futott és hitt, hitt és futott kifulladásig.”

Sport: „A Barca ismét bevonult a nemzetközi futballtörténelembe. Az általunk látott legjobb játékos-nemzedék tegnap az európai sport egyik legszebb, legérzelmesebb és legfelvillanyozóbb fejezetét írta meg.”

El Mundo Deportivo: „A szurkolók sírtak. Luis Enrique ökölbe szorított kézzel szédelgett a pályán. És az utolsó gólt szerző Sergi Roberto volt a hős.”

La Vanguardia: „A 21. század legjobb futballcsapata erőt merített a hitéből. Ilyet még nem láttunk futballpályán.”

Franciaország

Le Figaro: „A PSG mindent elrontott, a párizsiakat megalázták Barcelonában.”

Le Parisien: „Leírhatatlan. A PSG saját kárán írt történelmet a BL-ben.”

L’Equipe: „Történelmi hajótörés.”

Anglia

Guardian: „A Barcelona ismét ott van, ahol az elmúlt tíz évben mindig – a BL negyeddöntőjében. De így még sosem jutott oda: nem egyszer állt fel a padlóról, hanem kétszer. Halott, feltámadt, halott, feltámadt – és még mindig áll.”

Telegraph: „Ennek a meccsnek hosszú utóélete lesz. Először fordított egy BL-csapat négygólos hátrányból, de ez a mérkőzés sokkal több volt ennél, ahogy a játékosok, klubalkalmazottak, edzők és szurkolók tekintetéből is látszott. Ez a klub már mindent megtett, de ezt még sosem.”

Independent: „Hihetetlen, nevetséges, történelmi. Nem lehet máshogy jellemezni ezt a találkozót, amely a BL történetének egyik legjobbja volt. Ilyen feltámadást még nem látott a Bajnokok Ligája.”

Olaszország

Gazzetta dello Sport: „Micsoda őrület! Március 8. mérföldkő a futballtörténelemben, mivel a Barca elmozdította a lehetetlen határait. A szakadék szélén eddig csak a katalánok vittek véghez ilyen hőstettet.”

La Repubblica: „Lehetséges a lehetetlen. A Barca-PSG utolsó hét percében megtörtént. Sem Luis Enrique, sem Hitchcock, de még a legőrültebb szurkoló sem találhatta volna ki azt, ami a Camp Nouban a 88. perctől történt.”

Corriere dello Sport: „Amikor a sportból költészet lesz. A hőstettek hozzátartoznak a futballhoz, és vannak pillanatok, amelyek kiemelkednek a hírek közül, s legendákká válnak. Vannak csapatok, melyek egy rajzfilmből jönnek, ahol bármi megtörténhet. És vannak történetek, amelyekre az ember azt mondja: ez már kicsit sok, de álmodozni azért lehet róluk. Hát ez történt Barcelonában.”

Ausztria

Kurier: „A Barcelona véghezvitte a csodát.”

Kronen Zeitung: „Barcelonán kívül már aligha gondolhatta bárki, hogy csakugyan így lesz: a Barca csodát tett, és első csapatként fordított 0-4-ről.”

Die Presse: „A Barca a legmagasabb szintű támadófutballt demonstrálta a PSG ellen, és a BL fennállásának legnagyobb feltámadását mutatta be.”

Svájc

Neue Zürcher Zeitung: „Bizonyos napokon a futball kilép a megmagyarázható dolgok közül. Egy pillanatra ott hagyja a logika birodalmát, és egy szürkületi zónába megy át, melyben meginognak a vélt bizonyosságok, beszédtémát szolgáltatva évek múltán is.”

Olvasói sztorik