Bajnokok Ligája

Xavi: a Barca készen áll a fordításra

Messiék szerdai mottója - Mission: Impossible. A csapat korábbi klasszisa úgy véli, még nem szabad temetni a katalánokat…

Szinte lehetetlen küldetés, amire a barcelonaiak vállalkoznak, ugyanakkor a múlt heti gólparádék (6-1, 5-0) után nem lehet nyugodt a PSG. Ha kiharcolná a továbbjutást, a Bajnokok Ligája legnagyobb feltámadását mutatná be az FCB. Csak a rend kedvéért: Párizsban 4-0-s vereséget szenvedett a spanyol együttes, és bármilyen furcsa, a különbség akár nagyobb is lehetett volna, hiszen a PSG fantasztikusan, a Barca pedig borzalmasan futballozott. Biztosra vehető ugyanakkor, hogy a Nou Campban más forgatókönyv szerint zajlanak majd az események, mint ahogy arra is mérget vehetünk, hogy Messiék megpróbálkoznak a lehetetlennel, vagyis nekifeszülnek a „Mission: Impossible”-nek.

Már csak azért is, mert a spanyol bajnokságban jelenleg éllovas Barcelona a súlyos vereség után nem zuhant össze, sőt, meggyőző sorozatot produkált. Négy bajnoki győzelmet aratott, utóbbi kettőt – a Sporting Gijón és a Celta Vigo ellen – ráadásul fölényesen, 6-1-re, illetve 5-0-ra nyerte meg, de az ellenfelek közül csak az Atlético Madrid volt a PSG szintjéhez mérhető. A fővárosi mérkőzés 2-1-es vendéggyőzelemmel zárult ugyan, ehhez hasonló eredmény azonban messze nem lenne elég a BL-negyeddöntőhöz.

De vajon lehet-e visszaút az Enrique-együttes számára?

A Katarban „levezető” Xavi úgy véli, a párharc első felvonása vitathatatlanul a párizsiaké volt, ám a Barcelona jobb csapat, és Iniestáék fizikálisan és taktikailag is készen állnak arra, hogy fordítsanak. A zseniális középpályás szerint Messinek sokat kell vállalnia, és a lehető legjobb hír, hogy a csapat vezére nagyszerű formában futballozik.

Xavi kijelentette, Verratti, a PSG olasz válogatott játékosa nemcsak, hogy beférne a Barcelonába, hanem ő lenne az ideális erősítés a klub számára.

– Mindig keresi a labdát, mozog a labda felé, irányítja a játékot, technikailag pedig csodálatos – mondta a Barca-legenda a 24 éves focistáról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik