Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Emery: Motta biztosan nem játszhat

A PSG néhány játékosára szerdán még erőnléti vizsgálat vár.

A PSG 4-0-s előnyből várja a Barcelona elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjáben. Unai Emery, a párizsiak mestere a jelentős előny ellenére óvatosan fogalmazott.

– Megvan a kellő önbizalom a csapatban, de tiszteljük a Barcelonát. Ugyanúgy szeretnénk játszani, mint az odavágón, s nem akarunk az eredménnyel foglalkozni. Természetesen van némi nyomás rajtunk, s a holnapi mérkőzés más lesz, a szurkolók a Barcelonát fogják támogatni. Fel kell készülnünk mindenre: jól kell védekeznünk és támadtunk, együtt kell játszanunk, meg kell birkóznunk azzal, ha az ellenfél dominál. Fontos, hogy megnyerjük az egy az egy elleni párharcokat, ott szeretnénk folytatni, ahol Párizsban abbahagytuk – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Emery, aki sérültjeiről is szót ejtette. Mint mondta, Thiago Motta biztosan nem léphet pályára, a többiekre szerdán vár egy teszt. Hozzátette, olyan játékosokra van szüksége, akik százszázalékos vagy nagyon ahhoz közeli állapotban vannak.

Blaise Matuidi, a csapat középpályása is részt vett a sajtótájékoztatón, s elmondta, hogy senkitől sem félnek. – Csak a meccsre fókuszálunk. Tudjuk, hogy Messi remek játékos, s a Barcelona egy nagyon jó csapat, tiszteljük őket. Nagyon jól játszottunk az első mérkőzésen, fent szeretnénk tartani ezt a formánkat – mondta a francia játékos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik