Bajnokok Ligája bajnokok ligája

BL: a Bayern agyonverte az Arsenalt, a Real is kettős győzelemmel a nyolc között

A Napoli emelt fővel búcsúzott, a londoniakat odahaza is porig alázták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Két visszavágóval kezdődött meg kedd este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője.

A Real Madrid 3-1-es előnye 24 perc után egy gólra csökkent, ugyanis a Napoli Mertens révén váltotta gólra (1-0) egyértelmű fölényét. Jól kezdett a csapat, de Ronaldo is jelezte, ott vannak a pályán: a kapufát találta el, amire Mertens is kapufával válaszolt.

A második félidő elején szinte a semmiből harcolt ki szögletet a Real, Kroos mesteri beadását pedig Segio Ramos bólintotta a kapuba (1-1). Alig több mint öt perccel később megismétlődött a jelenetsor: Ramos egy másik oldalról belőtt szögletet is a hálóba juttatott fejjel (1-2). Ezt követően a Real magabiztosan tartotta előnyét, sokkal jobb játékkal rukkolt elő, mint az első félidőben; a legvégén Morata lőtt a kapuba egy kipattanó labdát, eldöntve ezzel a meccset (1-3).

VIDEÓN A TALÁLKOZÓ GÓLJAI ITT!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő (visszavágó)

Napoli – Real Madrid 1-3 (1-0)

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan (Rog, 56.), Diawara, Hamsík (Zielinski, 75.) – Callejon, Mertens, Insigne (Milik, 70.)

Real: Keylor Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modric (Isco, 80.) – Bale (Lucas, 68.), Benzema (Morata, 77.), Cristiano Ronaldo

Gólszerzők: Mertens (24.), illetve Ramos (51., 57.), Morata (92.)

Továbbjutott: Real Madrid (kettős győzelemmel 6-2)

Az Arsenal ugyanakkora zakóba szaladt bele hazai környezetben, mint Münchenben, így idén is a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője jelentette a végállomást az angol csapatnak, zsinórban hetedszer.
A 20. percben Walcott robogott el a jobb szélen, két csel után életerős lövést adott le Neuer kapujára. A német hálóőr csak hozzáérni tudott a labdához, hárítani nem, így az ágyúsuk megkezdték lefaragni négygólos hátrányukat (1-0).

A második játékrész elején Lewandowski tört kapura, Koscielny csak szabálytanul tudta megállítani, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Az Arsenal hátvédjének előbb a sárga, majd az alapvonali asszisztens súgására a piros lapot is felmutatta. A megítélt lehetőséget pedig a sértett értékesítette, egyenlített a Bayern (1-1). Mindez pedig, mint utóbb kiderült, végérvényesen megpecsételte az Arsenal sorsát.

Nem kellett sokat várni a németek második góljára, Robben ziccerben gurított el Ospina mellett (1-2). Az Arsenal ezután sem vett visszább, kitámadott, amit a bajorok megbosszultak, előbb Costa, majd Vidal talált az ágyúsok hálójába, majd ismét Vidal lőtt már-már megalázó találatot, amellyel beállította az 1-5-ös végeredményt. A hazai szurkolók pedig javarészt nem is nézték végig az összecsapást, idő előtt hazaindultak.

A Bayern kettős győzelemmel, 10-2-es összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé.

VIDEÓN A TALÁLKOZÓ GÓLJAI ITT!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő (visszavágó)

Arsenal – Bayern München 1-5 (1-0)

Arsenal: Ospina – Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal – Ramsey (Coquelin, 72.), Xhaka – Walcott, Oxlade-Chamberlain, Giroud (Özil, 72.) – Alexis Sánchez (Pérez, 72.)

Bayern: Neuer – Rafinha, Hummels, Javi Martínez, Alaba – Thiago (Sanches, 79.), Xabi Alonso, Vidal – Robben (Costa, 71.), Lewandowski, Ribéry (Kimmich, 79.)

Gólszerzők: Walcott (20.), illetve Lewandowski (tizenegyesből 55.), Robben (68.), Costa (78.), Vidal (80., 85.)

Kiállítva: Koscielny (53.)

Továbbjutott: Bayern München (kettős győzelemmel 10-2)

Olvasói sztorik