Bajnokok Ligája bajnokok ligája

BL: Khedira úgy érzi, a Juventus lesz a végső győztes

Sami Khedira úgy érzi, hogy csapata, a Juventus nyeri a Bajnokok Ligáját.

Kétgólos portói győzelme után gyakorlatilag a legjobb nyolc között érezheti magát az olasz bajnokcsapat a BL-ben. A torinóiak bő egy órát emberelőnyben játszottak szerdán Portugáliában, de sokáig nem tudták gólra váltani ezt, majd a második félidő közepén két csereember eldöntötte a találkozót, és nagy valószínűséggel a továbbjutás kérdését is.

Marko Pjaca öt, míg Dani Alves egy perccel a találata előtt lépett pályára, s a két gól között mindössze 141 másodperc telt el.

Sami Khedira, az olaszok német játékosa a diadal után azt mondta, bár a párharc még nem dőlt el, úgy érzi, ebben a szezonban a Juve végre a csúcsra érhet a BL-ben.

„Az embernek néha vannak megérzései, és én most ezt érzem. Bár biztos vagyok abban, hogy hét-nyolc másik csapat is hasonlóan érez. Keményen kell dolgoznunk, koncentráltan menni előre, és akkor odaérhetünk” ‒ fogalmazott a középpályás, aki 2014-ben, a Real Madriddal már nyert BL-t.

A Porto ezt megelőzően húsz mérkőzésen át veretlen volt hazai pályán. „Sokkal nehezebbé vált számunkra a párharc, de még nincs vége” ‒ mondta a portugálok vezetőedzője, Nuno Espirito Santo.

Sevillában a házigazda együttes, az Európa Liga elmúlt három kiírásának győztese 2-0-ra vezetett, de a december óta először eredményes Vardy szépítő góljának köszönhetően visszajöttek a Leicester City továbbjutási reményei.

„Tudjuk, hogy ők a jobbak, erősebbek és tapasztaltabbak nálunk, de a helyén volt a szívünk és nem adtuk fel. Ha nem adod fel, sokszor melléd áll a szerencse. Az első fékidőben sok gondunk volt, Kasper Schmeichel védései tartottak minket életben, aztán a második játékrészben már jobban teljesítettünk. A gólunk három okból is nagyon fontos volt: erőt adott, Vardynak visszahozta az önbizalmát és nem utolsósorban versenyben tartott minket a továbbjutást illetően” ‒ mondta Claudio Ranieri, a vendégek olasz mestere.

Sevillai kollégája, Jorge Sampaoli csalódott volt a mérkőzés után, s ezt nem is titkolta. „Furcsa érzésekkel távozunk, mert szereztek egy gólt, bár végig mi uraltuk a játékot. Nem is gondoltuk volna, hogy ekkora fölényben játszhatunk egy BL-találkozón. Az első játékrész a miénk volt, hat gólszerzési lehetőségünk is kialakult, s bár a fordulás után csökkent a fölényünk, akkor is voltak helyzeteink. Ők az egyetlen lehetőségüket kihasználták, s ezzel életben maradtak. Még mindig nagyon szoros ez a párharc.”

A visszavágókra március 14-én kerül sor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik