Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Guardiola óvatos: Monacóban is gólok kellenek, máskülönben…

Otamendi egyszerűen nem bírt az „új Henryval"; hiába az előny, a City nem érezheti magát biztonságban.

Az „új Henry” megérkezett

A Mirror meglátása szerint az 1998-as születésű, a pályán nyolcvan perc alatt egy gólig jutó Kylian Mbappé honfitársa, Thierry Henry örökébe léphet. Kiemelik, hogy az Arsenal korábbi legendája pályafutását szintén a hercegségi csapatnál kezdte. Mbappé egyik nagy erőssége – csakúgy, mint fiatal Henrynak vol–, hogy szélről megindulva tör utat magának középen. A Mirror szerint a szerdai találkozón Nicolas Otamendi egyszerűen nem bírt vele.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésen a Manchester City hazai pályán 5-3-as győzelmet aratott a Monaco felett. Pep Guardiola a lefújás után így értékelte a látottakat és persze már előre is tekintett.

– Azért utazunk Monacóba, hogy a lehető legtöbb gólt rúgjuk. Ha nem sikerül bevenni az ellenfél kapuját, biztosan kiesünk, tehát nem az eredményt védjük majd idegenben. Tudjuk jól, a Monaco olyan csapat, amely rengeteg gólt képes szerezni, ez fokozottan igaz a hazai pályára. Az első mérkőzés után a leckét megtanultuk: soha nem szabad feladni. Persze amellett nem mehetek el szó nélkül, hogy az első két gólunkat komoly hiba előzte meg. Örülök, hogy a nézők jól szórakozhattak, de az biztos: roppant kemény visszavágó elé nézünk.

Érdekesség, hogy nyolc gól még sohasem esett a Bajnokok Ligája egyenes kiesés szakaszának első mérkőzésén, ezzel tehát a Manchester City – Monaco (5-3) találkozó bevonult a rekordok könyvébe is.
További érdekesség, hogy korábban a Monaco még sohasem kapott öt gólt a BL-ben, a City pedig 2013 novembere után (MUFC – CSZKA Moszkva 5-2) másodszor volt képes újra öt lőtt gólig jutni.

A Mirror szavazói egyébként így voksoltak a továbbjutási esélyekről:

Olvasói sztorik