Bajnokok Ligája

Két meccs, tizennégy gól az őrült BL-napon – VIDEÓ

Sokáig emlékezetes találkozót játszott egymással a City és a Monaco; négyet vágott idegenben az Atlético.

A tizenkét tétmeccs óta veretlen Monaco a Pep Guardiola vezette Manchester City otthonában sem játszott alárendelt szerepet, sőt! Az első játékrészben hiába került Sterling góljával előnybe a hazai együttes, a franciák még a szünet előtt fordítani tudtak, előbb Falcao, majd pedig Mbappe csitította el az Etihad Stadion szurkolóit.

A második félidő még ennél is jelentősebben mozgalmasra sikerült, öt gólt és egy kihagyott tizenegyest láthattak a remekül szórakozó nézők. Az öt találatból négy a hazaiak, egy pedig a vendégek nevéhez fűződött, így kialakult az 5-3-s végeredmény az emlékezetes összecsapáson.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő (első mérkőzés)

Manchester City – Monaco 5-3 (1-2)
Manchester City: Caballero – Sagna, Stones, Otamendi, Fernandinho (Zabaleta, 62.) – Y. Touré – Sané, Silva, De Bruyne, Sterling (J. Navas, 89.) – Agüero (Fernando, 87.). Vezetőedző: Pep Guardiola
Monaco: Subasic – Fabinho, Sidibé, Mendy, Raggi, Glik – Bernardo Silva (Moutinho, 85.), Bakayoko (Dirar, 88.), Lemar – Mbappé (Germain, 79.), Falcao. Vezetőedző: Leonardo Jardim.
Gólszerzők: Sterling (26.), Agüero (58., 71.), Stones (77.), Sané (82.) illetve Falcao (32., 61.), Mbappe (40.)

A mérkőzés összefoglalója


Nem csak az első mérkőzés, de a párharc sorsát is gyorsan dűlőre akarta vinni az Atlético Madrid az első játékrészben. A 25. percben már két góllal vezetett Diego Siemone legénysége, előbb Saúl Niguez csavart remek mozdulattal a jobb felső sarokba, majd Griezmann talált be tizenkét méterről a léc segítségével a kapuba.

A pihenő után három perccel Bellarabi perdítése a hosszú sarokban kötött ki, de tizenegy perccel később ismét szomorkodhattak a hazai szurkolók, miután Gameiro gólra váltotta büntetőjét. A lefújásig a madridiak védője, Szavics a saját kapujába talált, Fernando Torres pedig kialakította a 4-2-es Atléti-győzelmet.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő (első mérkőzés)

Bayer Leverkusen – Atlético Madrid 2-4 (0-2)

Bayer Leverkusen : Leno – Henrichs, Dragovic, Toprak, Wendell – Bellarabi (Pohjanpalo, 66.), Aránguiz, Kampl, Brandt (Bailey, 87.) – Havertz (Volland, 56.), Chicharito. Vezetőedző: Roger Schmidt
Atlético Madrid : Moya – Vrsaljko, Savic, Gimenez, Filipe Luis – Gabi, Saúl, Koke, Carrasco (F. Torres, 78.) – Griezmann (Correa, 78.), Gameiro (Thomas, 71.). Vezetőedző: Diego Simeone

Gólszerzők: Bellarabi (48.), Szavics (öngól, 68.), illetve S. Niguez (17.), Griezmann (25.), Gameiro (tizenegyesből, 59.), F. Torres (86.)

A mérkőzés összefoglalója

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik