Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Luis Enrique elviszi a balhét a csúfos vereség után

Emery szerint szenvedni fog csapata Barcelonában.

Rég nem látott hatalmas verésbe szaladt bele a Barcelona kedd este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján, a PSG 4-0-val küldte haza a katalánokat. Csoda kellene Messiéktől, hogy a visszavágón kiharcolják a továbbjutást, ami egyben történelmi tett is lenne, hiszen ekkora hátrányból még sosem fordított csapat a BL-ben. A meccs után a Barca vezetőedzője, Luis Enrique elismerte a hazaiak nagyszerű játékát, a francia tréner, Unai Emery szerint még nincs vége a párharcnak.

– Már az első percektől agresszívan letámadott minket a hazai csapat, folyamatos nyomást helyezett ránk – kezdte spanyol szakember. – Labdával és labda nélkül is kiválóan játszottak, megnyerték a párharcokat és nagyon jól használták ki azt az időt, amikor náluk volt a labda. Ezen az estén egyértelmű, hogy a miénk volt a rosszabbik csapat, az eredmény hűen tükrözi a pályán történteket. A hazaiak fölénk nőttek minden tekintetben, jobban támadtak, több helyzetet dolgoztak ki. Most nem szeretnék egyénekről beszélni, teljesen megbízom továbbra is a játékosaimban, az edzőkről kell szót ejtenem. A felelősség teljes mértékben az enyém, az én hibám ez a csúnya vereség. Reménykednünk kell abban, hogy a visszavágón mi nyerünk 4-0-ra, vagy akár 5-0-ra. Nagyon nehéz lesz, de még csak a párharc felénél tartunk – nyilatkozta csalódottan a gránátvörös-kékek trénere a goal.com-on.

– A meccs előtt azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy nyerjünk, lehetőleg úgy, hogy ne kapjunk gólt. Aztán amikor Rabiot a harmadik percben sárgát kapott, bíztam abban, hogy tizenegy emberrel tudjuk befejezni a meccset. Amikor átvettük az irányítást, igyekeztünk kiszolgálni a szurkolóinkat, azt hiszem ez teljes mértékben sikerült. Viszont hiba lenne azt hinni, hogy vége a párharcnak, szerintem ezt a Barca-drukkerek sem gondolják így. Szenvedésre számítok a Camp Nouban, hiszen otthon nagyon erősek a katalánok, úgy kell hozzáállnunk, hogy 0-0 a meccs – idézi a francia goal.com Emeryt.

Olvasói sztorik