Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A Bayern hat-, a Real négygólos meccsen hengerelt odahaza

Pörögtek a szerdai BL-események: Robben parádés gólt lőtt, Neuer büntetőt hárított, Thiago duplázott, Lewandowski sarokkal adott gólpasszt, a Real hátrányból fordított.

Kapcsolódó cikkek

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a nyolcaddöntő első felvonásában a Bayern München hazai pályán az Arsenal ellen lépett pályára. A bajorok nagyon hamar megszerezték a vezetést, Robben ballal elképesztő nagy gólt akasztott Ospina hálójába (1-0), majd a folytatásban is a hazaiak irányítottak.

Az első félóra végén aztán Alexis Sánchez büntetőt harcolt ki, amelyet Neuer első ízben hárítani tudott, ám a kipattanóra lecsapott a chilei, előbb nem talált labdát, de második kísérletre már nem hibázott (1-1). A bekapott gól megfogta a bajorokat, fölényük elillant, Özil és Xhaka és veszélyes lövéssel próbálkozott, de szünetig már nem változott az eredmény.

A fordulás után ismét alaposan bekezdett a Bayern, Lahm beadása után az 53. percben előbb Lewandoswki fejjel volt eredményes (2-1), majd pár perccel később remek sarkazása után Thiago Alcantarát hozta kihagyhatatlan helyzetbe (3-1). A spanyol játékos a 63. percben már két gólnál járt, 4-1-nél eldőlni látszott a mérkőzés. A 86. percben csereként érkezett Thomas Müller, a németnek pedig két perc is elég volt a gólszerzéshez (5-1) – a duplázó Thiago kiosztott egy gólpasszt, így alakult ki az 5-1-es végeredmény.

VIDEÓN A TALÁLKOZÓ GÓLJAI ITT!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő (első mérkőzés)

Bayern München – Arsenal 5-1 (1-1)
Bayern München: Neuer – Lahm, Hummels, Martínez, Alaba – Xabi Alonso, Vidal – Robben (Rafinha, 87.), Thiago, Costa (Kimmich, 84.) – Lewandowski (Müller, 86.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.
Arsenal: Ospina – Bellerin, Mustafi, Koscielny (Paulista, 49.), Gibbs – Xhaka, Coquelin (Giroud, 77.) – Oxlade-Chamberlain, Özil, Iwobi (Walcott, 66.) – Alexis Sánchez. Vezetőedző: Arsene Wenger.
Gólszerzők: Robben (11.), Lewandowski (53.), Thiago Alcantara (56., 63.). Müller (89.) illetve A. Sánchez (31.)


Feladta a leckét a Napoli a Realnak már a mérkőzés elején, hiszen a vendégek a nyolcadik percben vezetést szereztek Insigne harmicméteres remek tekerését követően, a támadó a rosszul helyezkedő Navas mellett talált be. A királyiak azonban nem estek kétségbe, a 18. percig kellett várni az egyenlítő gólra, ekkor Carvajal külsővel kivitelezett beadására Benzema emelkedett a legjobban és a kapuba fejelt.

Fordulást követően gyorsan kétgólos előnyre tett szert Zidane csapata, előbb Toni Kroos helyezett elegáns mozdulattal a bal alsóba Cristiano Ronaldo remek egyéni alakítása után a 49. percben, majd öt percre rá Casemiro óriási bombát ragasztott a jobb felsőbe egy lecsorgó után. A maradék időben Callejón és Marcelo előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre, ám egyikük sem élt vele, így 3-1-es végeredménnyel zárult a találkozó.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő (első mérkőzés)

Real Madrid – Napoli 3-1 (1-1)

Real Madrid : Navas – Carvajal, Varane, Ramos (Pepe, 71.), Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – James (Lucas, 76.), Benzema (Morata, 81.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane
Napoli : Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Zielinski (Allan, 75.), Diawara, Hamsik (Milik, 83.) – Callejón, Mertens, Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri.

Gólszerzők: Benzema (19.), Kroos (49.), Casemiro (54.), illetve Insigne (8.)

VIDEÓN A TALÁLKOZÓ GÓLJAI ITT!

Olvasói sztorik