Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Nagyobbnál nagyobb meglepetésekkel indult a BL kieséses szakasza

Kiütötték a Barcát, kikapott a Dortmund is.

Kapcsolódó cikkek

Kedden este 20.45-től folytatódott a Bajnokok Ligája 2016-17-es kiírása, méghozzá az első kieséses szakaszos meccsekkel, a nyolcaddöntőkkel. A Benfica ellenfele a Dortmund, a PSG-é a Barcelona volt.

Óriási verést kapott a Barca

Bár a Barcelona legerősebb csapatával állhatott fel – ott volt a pályán az MSN is -, egyetlen percig sem volt esélyük még a döntetlen kiharcolására sem. A katalánok ugyanis már az elejétől alulrendelt szerepben játszottak, a PSG pedig szellemesnél szellemesebb akciókkal vitte át a pályán a játékszert.

A jég végül a 18. percben tört meg, amikor Umtiti szabálytalankodott Draxlerrel a tizenhatos előterében, a szabadrúgást pedig Angel di María úgy csavarta a kapuba, hogy arra Ter Stegen el sem indult (1-0).

A folytatásban kissé feljebb jött a Barca, de nem jelentettek igazi veszélyt a kapura, a 40. minutumban pedig a katalán térfélen szerelt a PSG, majd Draxler növelte kétgólosra a hazai előnyt (2-0).

A második játékrész elején, az 55. minutumban Di María csavart a kapu jobb oldalába (3-0) és hiába állt be Andre Gomes helyett Rafinha, a helyzet már csak rosszabbodott, pedig közben a duplázó argentin balszélső is lejött, őt Lucas váltotta.

A 70. percben Verratti sérült meg, Nkunku jött, másodpercekkel később pedig Meunier szerelt saját térfelén, átrobogott a pályán, majd Cavani elé tálalt, aki éles szögből lőtte be a negyediket (4-0).

Rakitic jött Iniesta helyére, a végére pedig Draxler is lesétált, Pastore kapott lehetőséget. Umtiti fejjel a kapufát találta el és bár a Barca az utolsó percekben már egyértelműen nyomott, a PSG-nek már csak az eredmény tartása volt a célja, ami össze is jött, így szinte biztosan lerendezte a továbbjutás kérdését – már az odavágón.

A gólokat a cikk tetején, jobb oldalt található linken nézheti meg.

A Dortmundot is meglepték

Bár a Dortmund nem története legszebb időszakát éli, azért a Benfica ellen összességében esélyesnek számítottak. Nos, a hajó nem is úszott még el, hiszen a portugálok mindössze egy 48. perces Mitroglu-találattal győztek, de a helyzet nem lesz egyszerű.

Az 58. minutumban aztán Aubameyang hibázott büntetőt (nem is akárhogy), így az állás 1-0 maradt.

Eredmények, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, első játéknap

PSG – Barcelona 4-0 (2-0)

G.: Di María (18., 55.), Draxler (40.), Cavani (71.).

PSG: Trapp – Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Rabiot, Verratti (Nkunku, 70.), Matuidi – Di María (Lucas, 61.), Draxler (Pastore, 86.), Cavani.

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba Gomes (Rafinha, 58.), Busquets, Iniesta (Rakitic, 73.) – Messi, Suárez, Neymar.

Benfica – Dortmund 1-0 (0-0)

G.: Mitroglu (48.)

Benfica: Ederson – Nelson Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu – Fejsa, Pizzi – Sálvio, Carrillo (Filipe Augusto, 46.), Rafa (Cervi, 67.) – Mitroglu (Jiménez, 75.).

Dortmund: Bürki – Piszczek, Bartra, Szókratisz, Schmelzer – Weigl, Guerreiro (Pulisic, 82.) – Dembélé, Reus (Castro, 82.), Durm – Aubameyang (Schürrle, 62.).

Olvasói sztorik