Bajnokok Ligája

Nikolicsék két rekorddal hagyták maguk mögött a BL-csoportkört

A Dortmund elleni, 12 gólt hozó mérkőzés mellett negatív csúcsot is beállított a lengyel csapat.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, immár a 8-4-es végeredménnyel záruló Borussia Dortmund-Legia Warszawa találkozó a Bajnokok Ligája történelmének legtöbb gólját hozó összecsapása, Nikolics Nemanjáék azonban egy másik rekordot is beállítottak a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében – erre azonban semmilyen formában nem lehet büszke a lengyel gárda.

A Legiának ugyanis a Real Madrid is berámolt nyolc gólt két meccsen, a Dortmund pedig a hazai nyolcas előtt idegenben hatot vágott Nikolicséknak, akik a Sporting ellen is kapituláltak kétszer, így 24 kapott góllal zárták az F-csoport küzdelmeit – ez pedig a 2014 őszén vitézkedő BATE Boriszovval holtversenyben negatív rekord a sorozatban. Ugyanakkor azt mindenképp meg kell jegyezni, hogy a fehéroroszok egy „leheletnyivel” gyengébb csoportban, a Shaktar Donyeck, a Porto és az Athletic Bilbao ellenfeleként hozták ezt a teljesítményt, ráadásul mindössze két gólt rúgva a közelében sem voltak Nikolicsék bravúrjának – hiszen a kilenc gólt vágó lengyel csapat a Sporting utolsó fordulóbeli legyőzésével megélte a kupatavaszt, és az Európa Ligában küzdhet tovább nemzetközi színtéren.

Érdekesség, hogy a BL-csoportkör alatt legtöbbször kapituláló csapatok toplistáján két magyar együttes is szerepel: a Ferencváros 1995-ben, a Debrecen pedig 2009-ben kapott 19 gólt az ellenfeleitől, ami a két 24 és két 22 találatot beszedő csapat után harmadik helyet ér a képzeletbeli dobogón.

A zágrábiak is negatív rekordot állítottak be
A Legiánál azonban sokkal rosszabbul járt egy másik csúcsbeállító, a Dinamo Zagreb csapata: a horvátoknak nemhogy az Európa Liga-indulás, de még a tisztes helytállás sem jött össze a csoportkörben. Bár nem kerültek könnyű csoportba, az azért így is beszédes, hogy a Dinamo-játékosok még csak részsikereknek sem örülhettek, ugyanis hat meccsen egyetlen egyszer sem sikerült bevenniük ellenfeleik, a Juventus, a Sevilla és a Lyon kapuját – nulla lőtt góllal korábban csak a Deportivo (2004) és a Maccabi Haifa (2009) csapata zárta a BL-őszt.
Olvasói sztorik