Bajnokok Ligája

Poszttraumás süketség miatt nem védhet a BL-ben a Lyon kapusa

A Porto is otthon harcol a továbbjutásért.

A H csoportban a Lyon és a Sevilla ki-ki meccset vív egymással, a spanyoloknak már a döntetlen is elég a továbbjutáshoz. A franciáknak túl kell lépniük a szombaton átélteken, amikor a Metz elleni bajnokijukon támadás érte a kapusukat, Anthony Lopest – petárdák robbantak mellette -, s kórházba is kellett szállítani. A meccs a 30. percben félbeszakadt.

“A dobhártyája nem sérült meg, de poszttraumás süketségben szenved” – közölte a hálóőrről a klub. Egyelőre nem tudni, hogy Lopes mikor védhet újra.

A Lyon jelenleg harmadik a csoportban hét ponttal, az Európa Liga-győztes Sevillának 10 pontja van. A két együttes első mérkőzését a spanyolok nyerték 1-0-ra.

Saját kezébe veheti a sorsát az FC Porto is, amely az angol bajnokságban címvédőként csak bukdácsoló, a BL-ben azonban szárnyaló Leicester Cityt fogadja, s nem elhanyagolható az a tény, hogy a veretlenül éllovas szigetországi csapat már biztosította nyolcaddöntős szereplését. A Portón kívül még az FC Köbenhavn pályázik a második helyre, a dánok a pont nélkül utolsó FC Bruges vendégei lesznek. Ha a Porto és a Köbenhavn között pontazonosság alakul ki – azaz Portugáliában döntetlen, Belgiumban pedig vendéggyőzelem születik -, az a dánoknak kedvez, ugyanis jobbak az egymás elleni összevetésben.

Olvasói sztorik