Bajnokok Ligája

Kiakadt a PSG tulajdonosa, mert nem nyerték meg a csoportot

Pedig a franciák az utolsó játéknap előtt vezették az A jelű négyest.

A Paris Saint-Germain katari elnöke, Nasszer al-Helaifi elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az együttes nem tudta megszerezni az első helyet a Bajnokok Ligája A csoportjában. A franciák hiába vezették a játéknap előtt az A jelű négyest, az utolsó fordulóban a bolgár Ludogorec ellen csak 2-2-es döntetlent értek el hazai pályán, ezért – és a Basel ellen kiütéses sikert arató Arsenal győzelme miatt –csak a csoport második helyét szerezték meg.

– Az első hely volt a célunk, és ott is álltunk az utolsó mérkőzés előtt. Rendkívül csalódottak vagyunk mind a keddi végeredmény, mind a teljesítményünk miatt. Sokkal többet vártam a játékosoktól – mondta al-Helaifi a találkozó után.

– Rengeteg lehetőségünk volt, győzelmet érdemeltünk volna. Rossz eredményt értünk el – tette hozzá a PSG spanyol vezetőedzője, Unai Emery, akit éppen azért neveztek ki a nyáron vezetőedzőnek, mert elődjével, Laurent Blanc-nal egyszer sem jutottak túl a BL negyeddöntőjén a párizsiak.

A PSG 12 ponttal az A csoport második helyén zárta a csoportkört, így biztosan egy csoportelső ellenfelet kap a nyolcaddöntő december 12-i sorsolásán.

Olvasói sztorik