Bajnokok Ligája

Egy nappal a BL-meccs előtt lemondott a csapat vezetőedzője

Szluckij szerdán még leül a CSZKA kispadjára.

Lemondott Leonyid Szluckij, a Bajnokok Ligája-résztvevő CSZKA Moszkva vezetőedzője.

Az orosz bajnokcsapatot 2009 óta irányító szakvezető kedden elmondta, hogy szerdán a Tottenham Hotspur elleni BL-csoportmeccsen ül utoljára a CSZKA kispadján.

– Hét esztendő rengeteg idő egy edző számára. Ezek az évek voltak a legjobbak az edzői karrieremben. Azt hiszem, büszkék lehetünk az elvégzett munkára – nyilatkozta klubja honlapján Szluckij.

Az elmúlt hatvan évben ő irányította a leghosszabb ideig a CSZKA-t, amellyel három bajnoki címet nyert, ennek ellenére a szurkolók a közelmúltban egyre többször kritizálták, mert a csapat jelenleg csak a harmadik helyen áll a tabellán, a Bajnokok Ligájában pedig már nincs esélye a továbbjutásra. Amennyiben az oroszok szerdán győzni tudnak Londonban, az E-csoport harmadik helyén végeznek és átkerülnek az Európa Ligába.

A tréner több antiszemita megjegyzést is kapott nemrégiben a rivális klubok drukkereitől, mert szerepet vállalt egy zsidó kulturális központ hirdetésében.

A CSZKA megerősítette, hogy Szluckij önként mondott le, utódját várhatóan még a héten kinevezik. Orosz sajtóhírek szerint a moszkvai együttes irányítását Viktor Goncsarenko veszi át, aki a jekatyerinburgi FK Ural és a fehérorosz BATE Boriszov edzője volt, korábban pedig Szluckij munkáját segítette a CSZKA-nál.

Júniusig Szluckij az orosz válogatott szövetségi kapitánya is volt, de miután a franciaországi Európa-bajnokságon kiestek, lemondott posztjáról.

Olvasói sztorik