Bajnokok Ligája bajnokok ligája

EL: megszakad egy nagy sorozat, elmarad a címvédés?

Nagyon úgy tűnik, a mostani idény végén nem a Sevilla nyeri a második számú európai kupát.

A spanyol Sevilla egymást követő három szezonban is megnyerte az Európa Ligát, de nagyon úgy tűnik, hogy ez a remek sorozat a mostani évadban megszakad. Persze, nem a csapat gyengélkedése miatt, épp ellenkezőleg! A Sevilla a nemzetközi porondon mostanság túlságosan jól szerepel, sőt vezeti a Bajnokok Ligája H-csoportját.

Az éllovasnak tíz pontja van, a harmadik helyezett francia Olympique Lyonnak négy, vagyis matematikailag még ismét átkerülhet az EL-be a Sevilla. Ehhez a következő feltételeknek kellene teljesülniük: a Lyon győz a Dinamo Zagreb vendégeként, majd otthon a Sevilla ellen is, utóbbi meccsen egynél több góllal, a spanyoloknak pedig odahaza el kellene veszíteniük a Juventus elleni rangadót is…

Ebben az esetben a franciák azonos pontszámmal, egymás elleni jobb gólkülönbséggel megelőznék az EL-címvédőt, aki ismét megpróbálhatná megvédeni címét a második számú sorozatban. Minden más esetben marad a BL, amit persze a spanyolok aligha bánnának, bár az elitszériában nyilván nem lennének olyan sikeresek, mint az elmúlt három évben.

Olvasói sztorik